LE: Bravo, Zvezdo! Slatka osveta za 1989. godinu!

Zvezda se junački odbranila i pobedila Keln! Crvena zvezda je pobedila Keln u gostima sa 1:0 u drugom kolu grupe H Lige Evrope! Velika pobeda Zvezde u Nemačkoj! Crveno-beli savladali Keln 1:0, sjajnim golom Ričmonda Boaćija! Domaćin tri puta pogodio stativu, ali je odbrana Zvezde izdržala i sačuvala tri važna boda.  Zvezdin veliki trijumf: Tri stative Kelna nisu ubile prolećni san! Crveno-beli savladali kao gosti Keln sa 1:0 i stigli do četvtog boda u Ligi Evrope.

Fudbal 28.09.2017 | 21:00
LE: Bravo, Zvezdo! Slatka osveta za 1989. godinu!
Zvezda je slavila posle dva potpuno različita poluvremena, prvog u kome je bila odlična i drugog u kome Keln nije iskoristio mnogo šansi. Crveno-beli sada imaju četiri boda i drugi su iza Arsenala na tabeli grupe.

Zvezda u sledećem kolu dočekuje Arsenal na stadionu Rajko Mitić.

Crvena zvezda vraća se iz Nemačke sa velika tri boda!

Ekipa Vladana Milojevića savladala je Keln u gostima i golom Ričmonda Boaćija donela klubu prvu pobedu u grupnim fazama Lige Evrope.

KELN - ZVEZDA 0:1 (0:1)

Sjajnom igrom u prvom delu meča i "bombom" svog napadača sa 20 metara, Beograđani su do odmora stekli prednost, a potom su je sačuvali uz veliku borbenost, ali i sreću!

Domaćin je u drugih 45 minuta dominirao terenom, nizao napade i čak tri puta pogodio stativu Zvezdinog gola. Dva puta je (istu) stativu pogađao nekadašnji vezista Partizana Miloš Jojić, a treći put je to učinio rezervista Leonardo Bitenkur.

Ipak, iako su ređale uzastopne ofanzive domaćina, crveno-beli su izdržali pritiske i po isteku 95. minuta počeli veliko slavlje sa svojim navijačima!

Zvezda je tako osvojila važne bodove u gradu u kojem je 1989. doživela jedan od najbolnijih poraza u klupskoj istoriji. Stečena zaliha crveno-belih od četiri poena iz prva dva kola mogla bi da ima ogroman značaj u nastavku borbe za plasman u narednu fazu Lige Evrope!

U drugoj utakmici u okviru iste grupe, Arsenal je rutinski u Belorusiji pobedio BATE 4:2, pa tabela trenutno izgleda ovako:

Arsenal 6, Zvezda 4, BATE 1, Keln 0.

Izađite napolje i udahnite duboko! Nije da miriše, ali se oseća Zvezdino proleće! Srpski vicešampion se sa gostovanja Kelnu vratio sa ogromnih tri boda i samo potvrdio da ove sezona ne boluje od straha, niti da ima nešto zajedničko sa prethodnih generacija iz novije istorije.

Ova Zvezda je nešto drugo! Ova Zvezda je zrela i stabilna. Odlučujući gol na meču postigao je Ričmond Boaći u 30minutu, ali Vladan Milojević je štihu imao brojne junake koji su pokorili prepuni Raj Enerdži stadion - 1:0.

Kada pobedite bundesligaša na njegovom terenu (makar on bio i fenjeraš), onda možete samo da uživate i gledate kako vam skidaju kapu! Baš to su zaslužili crveno-beli... Odigrali su savršenih 45 minuta, zatim su dozvolili Kelnu da se razgoropadi... Bila je sabijena Zvezda u nastavku, gol je visio u vazduhu, ali su fudbaleri Kelna tri puta pogađali okvir gola... Bilo je mnogo drhtanja.  Na kraju ipak sve čestitike, crveno-beli su posle 12 godina zabeležili trijumf u grupnoj fazi Liga Evrope. Roma je davno bila.

Međutim, teško je apostrofirati minuse, kada Crvena zvezda posle dva kola u Ligi Evrope ima četiri boda. A tek sledi veliki spektakl i dolazak Arsenala.

Šta znači ozbiljno takmičenje videli smo u nastavku. Motori Zvezdine igre Donald i Krstičić su ostali bez snage, korstio je to Keln i stvarao šanse... Međutim, pored sreće crveno-beli su imali perfektnog Damijana Le Taleka, smirenog Babića... I naravno Boaćija koji je napravio potez utakmice.

Veliki motiv nemačkog predstavnika i povratnika u Evropu umrtveljen je još jednom taktičkom perfekcijom Vladana Milojevića. Kao u Pragu ili u revanšu protiv Krasnodara - baš tako je delovao srpski vicešampion u prvom poluvremenu na Rajn Enerdži stadionu. Nije bilo slabe karike u timu crveno-belih, defanziva je delovala kao nemačka industrija... Sigurno su navijači srpskog kluba trljali oči gledajući kako ekipa Vladana Milojevića slaže pobedničku slagalicu.

Iz dobre defanzive javljali su se brzi prodori Radonjića, zatim se pojavljivao i Srnić koji je pojavljivanjem u međurostoru izluđivao Jarčeve... Donalad je uvek bio na lopti, Krstičić  je radio ono što najbolje ume... Eh, da je još Gelor Kanga bio u svom rtimu Keln je mogao da bude ponižen.

Gabonac je promašio zicer u šestom minutu, bio je sebičan u trenutku kada je morao da odloži loptu ka Ričmondu Boaćiju. Nervirao se prvi napadač Zvezde, širio lopte, ali onda je bes iskalio na pravi način. U stilu Didije Drogbe izdržao je duel na Sorensenom i onda opalio sa 25 metara. Raketa je pogodila same rašlje...

Sigurno je kompletno rukovodstvo Crvene zvezde raslo kao kvasac... Jer je očigledno bilo da je naš tim isfurstirao Jarčeve. Keln je ostao bez udarca ka gol do pokušaja Jojića... Ali zaslužila je Zvezda da je pomiluje sreća, kao što je i zaslužila da ima baš dva gola viška.

Ipak, bilo bi krajnje čudno da Keln, sa prefiksom bundesligaša, pogine bez ispaljenog metka. Dvostruka izmena u domaćem timu, ulazak Betankura i Osaka, ubrzao je igru Zvezdinog rivala. Naaš predstavnik je bio stisnut na svoju polovinu, ozbiljno je počelo da duva i po jednom i po drugom boku. Zvezda je izgubila  niti igre, bili su daleko od igrača vezisti predvođeni Donaldom... Ali kada je zagustilo, sreća je bila saveznik  crveno-belih. Kao u Krasnodaru Ristić, baš tako crveno-bele mučio nerkadašnji vezista Partizana Miloš Jojić. Dva puta je perfektno odapeo i oba puta je stativa bila saveznik Milana Borjana.

Mnogo toga nije išlo na ruku Zvezde u nastavku. Morao je napolje Ričmond Boaći zbog povrede zadnje lože, Babić jer izlazio iz duela krvav! Mučio se i Donald. Bilo je i panike, ali Zvezda je nekako izdržala. 

KELN - C. ZVEZDA 0:1 (0:1)

(Boaći 30)

Keln. Stadion: Rajn Energi.

Kapacitet: 49.698.

Sudija: Bas Nijhuis (Holandija).

Keln (3-5-2): Horn - Hajnc, Sorensen, Mere (od 46. Bitenkur) - Rauš, Olkovski (od 76. Klemens), Ozkan, Leman, Jojić - Žirasi (od 46. Osako), Kordoba. Kulpa: Kesler, Maroh, Heger, Osako, Klemens, Bitenkur, Klinter.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Stojković, Le Talek, Babić, Gobeljić - Donald, Krstičić (od 78. Račić) - Srnić, Kanga, Radonjić (od 73. Milić) - Boaći (od 63. Pešić). Klupa: Supić, Frimpong, Račić, Milijaš, Adžić, Milić, Pešić.

Izvor: mozzartsport/B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar