ЛЕ: Славијин златни бод и Астанина нада!

Само да и Виљареал ремизира! Чесима је сваки бод битан у борби за другу фазу.

Фудбал 28.09.2017 | 19:30
ЛЕ: Славијин златни бод и Астанина нада!
После две недовршене рунде фудбалери прашке Спарте могу да буду презадовољни. Победа, па реми и четири бода на рачуну изабраника Јарослава Силхавија је и више од оног на шта су вероватно рачунали. Поготово јер су се са тешког гостовања Астани кући вратили са злата вредним бодом - 1:1. 

Чини се да је комплетна акција утакмице стала у 45 минута врло доброг фудбала. Оба тима показала су велику жељу за победом и добро отворила меч, али је у другом делу темпо мало опао, мада су и Астана и Славија пропустили по једну одличну шансу да још једном измене слику на семафору. Прво домаћин преко Дмитрија Шомка, онда и гост преко Милана Шкоде. Идентична ситуација била је и на почетку утакмице. Јер, Астана је прва запретила преко 

Серикзана Мужикова. Његов ударац са ивице казненог простора вероватно би завршио у доњем левом углу гола да није било Премисла Ковара и његове изврсне одбране!

Недуго затим, домаћи навијачи пали су у депресију. Пао је гол преко Мишела Нгадеу Нгађуа, који је скочио високо како би испратио добар центаршут Јана Сикоре, а онда је уследио трзај главом и лопта у доњем десном углу гола. Ненад Ерић био је беспомоћан. 

Славијин гол није обесхрабрио фудбалере Астане, напротив. Кренули су у офанзиву и почели да опседају простор гостујућег гола, што је донело жељени резултат. И то у самом финишу првог дела. Стрелац је био Марин Томасов, који је искористио гужву и одбитак који је само спровео на право место.

Нажалост по навијаче оба састава, резултат се до краја више није мењао. А фудбалери Астане дефинитивно могу да буду задовољнији. 

ЛИГА ЕВРОПЕ - 2. КОЛО

Група А

Астана - Славија 1:1 (1:1)
/Томасов 42 - Нгадеу-Нгађуј 18/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар