LE: Slavijin zlatni bod i Astanina nada!

Samo da i Viljareal remizira! Česima je svaki bod bitan u borbi za drugu fazu.

Fudbal 28.09.2017 | 19:30
LE: Slavijin zlatni bod i Astanina nada!
Posle dve nedovršene runde fudbaleri praške Sparte mogu da budu prezadovoljni. Pobeda, pa remi i četiri boda na računu izabranika Jaroslava Silhavija je i više od onog na šta su verovatno računali. Pogotovo jer su se sa teškog gostovanja Astani kući vratili sa zlata vrednim bodom - 1:1. 

Čini se da je kompletna akcija utakmice stala u 45 minuta vrlo dobrog fudbala. Oba tima pokazala su veliku želju za pobedom i dobro otvorila meč, ali je u drugom delu tempo malo opao, mada su i Astana i Slavija propustili po jednu odličnu šansu da još jednom izmene sliku na semaforu. Prvo domaćin preko Dmitrija Šomka, onda i gost preko Milana Škode. Identična situacija bila je i na početku utakmice. Jer, Astana je prva zapretila preko 

Serikzana Mužikova. Njegov udarac sa ivice kaznenog prostora verovatno bi završio u donjem levom uglu gola da nije bilo Premisla Kovara i njegove izvrsne odbrane!

Nedugo zatim, domaći navijači pali su u depresiju. Pao je gol preko Mišela Ngadeu Ngađua, koji je skočio visoko kako bi ispratio dobar centaršut Jana Sikore, a onda je usledio trzaj glavom i lopta u donjem desnom uglu gola. Nenad Erić bio je bespomoćan. 

Slavijin gol nije obeshrabrio fudbalere Astane, naprotiv. Krenuli su u ofanzivu i počeli da opsedaju prostor gostujućeg gola, što je donelo željeni rezultat. I to u samom finišu prvog dela. Strelac je bio Marin Tomasov, koji je iskoristio gužvu i odbitak koji je samo sproveo na pravo mesto.

Nažalost po navijače oba sastava, rezultat se do kraja više nije menjao. A fudbaleri Astane definitivno mogu da budu zadovoljniji. 

LIGA EVROPE - 2. KOLO

Grupa A

Astana - Slavija 1:1 (1:1)
/Tomasov 42 - Ngadeu-Ngađuj 18/

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar