Нови уговор за Дивца, унапређење за Стојаковића!

Некадашње НБА звезде, а сада функционери Кингса, остаће на важним функцијама у Сакраменту и у предстојећим годинама.

Кошарка 30.09.2017 | 15:30
Нови уговор за Дивца, унапређење за Стојаковића!
Владе Дивац остаће генерални менаџер Сакраменто Кингса, а Предраг Стојаковић постаће потпредседник организације.

Бивши играчи, чији дресови висе под сводовима хале, остаће функционери "краљева" и следећих сезона, што је званично потврђено ове недеље у Калифорнији.

Дивац је, заједно са тренером Дејвом Јергером, продужио уговор и на сезону 2019/20, а помоћ ће добити и од Пеђе Стојаковића, који је унапређен у улогу потпредседника Сакрамента, задуженог за "кошаркашке операције развој тима".

"Са Дејвом, његовим стручним штабом, као и са администрацијом и читавом франшизом имамо визију где видимо Сакраменто у наредних неколико година. Узбуђен сам што смо сви на истој страни и радујем све ономе што долази. Уживам док гледам како момци раде, како им је лепо и трудићемо се да будемо део тима на који ће бити поносна читава регија Сакрамента", рекао је Дивац на потписивању уговора.

Легенда југословенске и српске кошарке истакла је присне односе унутар Кингса.

"Уверен сам да је Дејв момак који би и требало да буде овде и узбуђен сам што ћемо наставити да радимо заједно".

На питање шта је, из личног угла, Дивац научио од повратка међу Кингсе, некадашни Ол-стар центар одговара да сваког дана има шансу да научи нешто ново.

"Тако је свима нама. И у мојој улози и у Дејвовој улози тренера радите управо то - желите да свакодневно будете бољи него дан раније. Лично, уживао сам претходних дана гледајући како момци у екипи раде напорно и покушавају да буду што бољи".

Да ли је Сакраменто сада "сложен" баш како Дивац жели?

"Апсолутно. Потпуна је разлика у односу на период када сам дошао, као ноћ и дан. Све то захваљујући тренеру Дејву, који олакшава и мени посао, омогућава ми да се фокусирам на друге ствари. Партнери смо у овоме и радујем се заједничком путовању и свему што долази", додао је некадашњи српски ас, који је ове године направио неколико храбрих, радикалних потеза.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар