Novi ugovor za Divca, unapređenje za Stojakovića!

Nekadašnje NBA zvezde, a sada funkcioneri Kingsa, ostaće na važnim funkcijama u Sakramentu i u predstojećim godinama.

Košarka 30.09.2017 | 15:30
Novi ugovor za Divca, unapređenje za Stojakovića!
Vlade Divac ostaće generalni menadžer Sakramento Kingsa, a Predrag Stojaković postaće potpredsednik organizacije.

Bivši igrači, čiji dresovi vise pod svodovima hale, ostaće funkcioneri "kraljeva" i sledećih sezona, što je zvanično potvrđeno ove nedelje u Kaliforniji.

Divac je, zajedno sa trenerom Dejvom Jergerom, produžio ugovor i na sezonu 2019/20, a pomoć će dobiti i od Peđe Stojakovića, koji je unapređen u ulogu potpredsednika Sakramenta, zaduženog za "košarkaške operacije razvoj tima".

"Sa Dejvom, njegovim stručnim štabom, kao i sa administracijom i čitavom franšizom imamo viziju gde vidimo Sakramento u narednih nekoliko godina. Uzbuđen sam što smo svi na istoj strani i radujem sve onome što dolazi. Uživam dok gledam kako momci rade, kako im je lepo i trudićemo se da budemo deo tima na koji će biti ponosna čitava regija Sakramenta", rekao je Divac na potpisivanju ugovora.

Legenda jugoslovenske i srpske košarke istakla je prisne odnose unutar Kingsa.

"Uveren sam da je Dejv momak koji bi i trebalo da bude ovde i uzbuđen sam što ćemo nastaviti da radimo zajedno".

Na pitanje šta je, iz ličnog ugla, Divac naučio od povratka među Kingse, nekadašni Ol-star centar odgovara da svakog dana ima šansu da nauči nešto novo.

"Tako je svima nama. I u mojoj ulozi i u Dejvovoj ulozi trenera radite upravo to - želite da svakodnevno budete bolji nego dan ranije. Lično, uživao sam prethodnih dana gledajući kako momci u ekipi rade naporno i pokušavaju da budu što bolji".

Da li je Sakramento sada "složen" baš kako Divac želi?

"Apsolutno. Potpuna je razlika u odnosu na period kada sam došao, kao noć i dan. Sve to zahvaljujući treneru Dejvu, koji olakšava i meni posao, omogućava mi da se fokusiram na druge stvari. Partneri smo u ovome i radujem se zajedničkom putovanju i svemu što dolazi", dodao je nekadašnji srpski as, koji je ove godine napravio nekoliko hrabrih, radikalnih poteza.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar