Објављен снимак: Багдади је жив?

Исламска држава путем новинске агенције Ал Фуркан, повезане са џихадистима, објавила је наводни аудио снимак вође ИД Абу Бакра ал Багдадија.

Свијет 28.09.2017 | 18:15
Објављен снимак: Багдади је жив?
Британска агенција наводи да је синимак објављен након све већих спекулација око судбине Ал Багдадија пошто је Исламска држава изгубила већину територије коју је контролисала у Ираку и Сирији и додаје да није јасно када је снимак начињен.

Командант америчких снага које се боре против Исламске државе у Ираку и Сирији генерал пуковник Стивен Таунсенд изјавио је почетком овог мјесеца да вјерује да је главни вођа екстремиста Абу Бакр ал Багдади жив, пренио је АП.

Агенција наводи да је то у супротности са тврдњама Русије да постоји "велика вјероватноћа" да су Ал Багдадија руске снаге убиле у ваздушном нападу на ободу сиријског града Раке у мају ове године.

Таунсенд је новинарима у Пентагону у живом укључењу из ирачке престонице Багдада казао да је видио "неке индикаторе у обавјештајним каналима" да је Ал Багдади и даље жив, али није износио детаље.

Он је додао да америчке снаге активно трагају за вођом Исламске државе и да ће га, уколико га пронађу, вјероватно прије убити него покушати да га заробе.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Радашин

29.09.2017 10:45

Сигурно је жив и крије се у Америчким базама као и ужи круг сарадника САД=ИД

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радашин

29.09.2017 10:46

Сигурно је жив и крије се у Америчким базама као и ужи круг сарадника САД=ИД

ОДГОВОРИТЕ