Ентони: Био сам на корак од Хјустона, али...

Нови играч Оклахоме Кармело Ентони рекао је да је у јулу све било готово са Хјустоном, али да из неког разлога није тамо трејдован.  Зашто је пропао Мелов трејд у Хјустон? А све је било договорено. . .

Кошарка 30.09.2017 | 12:30
Ентони: Био сам на корак од Хјустона, али...
Подсећамо, Мело је из Њујорка послат у Оклахома у замену за Енеса Кантера, Дага Мекдермота и пика друге рунде наредне године.

Међутим, пре два месеца, Ентони се налазио на корак од Рокетса, али по његовим речима "због неког разлога, трејд није прошао".

"У јулу трејд са Хјустоном је био готов, али због неког разлога није прошао", рекао јеЕнтони за "СириусXМ НБА Радио".

Кармело се налазио на излазним вратима Њујорка још од фебруара месеца када је Фил Џексон силом хтео да га отера из како кажу Американци "меке кошарке".

Међутимл, дугогодишњи "Ол-стар" играч имао је у уговору "но-траде" клаузулу која му је омогућавала да обије било који трејд који му се не свиђа.

После вишемесечне саге, Ентони је завршио у Оклахоми где ће коначно имати добру подршку и тим за највеће домете.

Практично још и пре него што је спуштена завеса на прошлу сезону било је јасно да Њујорк Никси и Кармело Ентони неће продужити сарадњу. После још једне неславно завршене епизоде у покушају да се клуб уздигне на старе висине Мело је довођен у везу са многим клубовима, а на крају је трејдован у Оклахому, што је многе натерало да сањаре о томе како ће Тандери бити највећи конкуренти Голден Стејту. 

Ипак, шта би било да је Кармело Ентони прешао у Хјустон и задужио опрему ракета уз Криса Пола и Џејмса Хардена? Како је и сам Мело открио, све је било договорено још у јулу, али...

"Из непознатих околности се трејд није догодио", кратко је само прокоментарио прекаљени ас.

Кармело Ентони је после обављених разговора са управом Њујорка и уклањања клаузуле о забрани трејда желео да буде део искључиво пројекта који би му омогућио да уз себе има бар двојицу саиграча врхунске класе. Хјустон је била његова одабрана дестинација још од тренутка када је у Тексас стигао Крис Пол. Преговори су текли као по лоју, али је све одједном - стало. 

Мада и даље није јасно зашто је Хјустон пуна два месеца ћутао и једноставно престао да се интересује за Мела, иако је практично све било договорено, поједини амерички медији тврде да је разлог - Рајан Андерсон. 

Односно, његов луксузни уговор који му у наредне три године гарантује готово 60.000.000 долара. Чак 19.500.000 долара у првој, 20.400.000 у другој и 21.200.000 долара у последњој години уговора. Хјустон је покушао да се ратосиља терета, али није успео да пронађе тим са којим би могао да заврши трејд. Њујорк то није желео из више разлога, а један од најважнијих (осим новца) је тај што клуб има за циљ да подмлади тим и потпуно се окрене младим, талентованим снагама. 

Када је све пукло, Оклахома је у Њујорк послала пакет који је задовољио све амбиције. АЕнтони је добио клуб где ће за саиграче имати Раса Вестбрука и Пола Џорџа. 

Сви су задовољни, док је Хјустон остао да се пати...

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар