Entoni: Bio sam na korak od Hjustona, ali...

Novi igrač Oklahome Karmelo Entoni rekao je da je u julu sve bilo gotovo sa Hjustonom, ali da iz nekog razloga nije tamo trejdovan.  Zašto je propao Melov trejd u Hjuston? A sve je bilo dogovoreno. . .

Košarka 30.09.2017 | 12:30
Entoni: Bio sam na korak od Hjustona, ali...
Podsećamo, Melo je iz Njujorka poslat u Oklahoma u zamenu za Enesa Kantera, Daga Mekdermota i pika druge runde naredne godine.

Međutim, pre dva meseca, Entoni se nalazio na korak od Roketsa, ali po njegovim rečima "zbog nekog razloga, trejd nije prošao".

"U julu trejd sa Hjustonom je bio gotov, ali zbog nekog razloga nije prošao", rekao jeEntoni za "SiriusXM NBA Radio".

Karmelo se nalazio na izlaznim vratima Njujorka još od februara meseca kada je Fil Džekson silom hteo da ga otera iz kako kažu Amerikanci "meke košarke".

Međutiml, dugogodišnji "Ol-star" igrač imao je u ugovoru "no-trade" klauzulu koja mu je omogućavala da obije bilo koji trejd koji mu se ne sviđa.

Posle višemesečne sage, Entoni je završio u Oklahomi gde će konačno imati dobru podršku i tim za najveće domete.

Praktično još i pre nego što je spuštena zavesa na prošlu sezonu bilo je jasno da Njujork Niksi i Karmelo Entoni neće produžiti saradnju. Posle još jedne neslavno završene epizode u pokušaju da se klub uzdigne na stare visine Melo je dovođen u vezu sa mnogim klubovima, a na kraju je trejdovan u Oklahomu, što je mnoge nateralo da sanjare o tome kako će Tanderi biti najveći konkurenti Golden Stejtu. 

Ipak, šta bi bilo da je Karmelo Entoni prešao u Hjuston i zadužio opremu raketa uz Krisa Pola i Džejmsa Hardena? Kako je i sam Melo otkrio, sve je bilo dogovoreno još u julu, ali...

"Iz nepoznatih okolnosti se trejd nije dogodio", kratko je samo prokomentario prekaljeni as.

Karmelo Entoni je posle obavljenih razgovora sa upravom Njujorka i uklanjanja klauzule o zabrani trejda želeo da bude deo isključivo projekta koji bi mu omogućio da uz sebe ima bar dvojicu saigrača vrhunske klase. Hjuston je bila njegova odabrana destinacija još od trenutka kada je u Teksas stigao Kris Pol. Pregovori su tekli kao po loju, ali je sve odjednom - stalo. 

Mada i dalje nije jasno zašto je Hjuston puna dva meseca ćutao i jednostavno prestao da se interesuje za Mela, iako je praktično sve bilo dogovoreno, pojedini američki mediji tvrde da je razlog - Rajan Anderson. 

Odnosno, njegov luksuzni ugovor koji mu u naredne tri godine garantuje gotovo 60.000.000 dolara. Čak 19.500.000 dolara u prvoj, 20.400.000 u drugoj i 21.200.000 dolara u poslednjoj godini ugovora. Hjuston je pokušao da se ratosilja tereta, ali nije uspeo da pronađe tim sa kojim bi mogao da završi trejd. Njujork to nije želeo iz više razloga, a jedan od najvažnijih (osim novca) je taj što klub ima za cilj da podmladi tim i potpuno se okrene mladim, talentovanim snagama. 

Kada je sve puklo, Oklahoma je u Njujork poslala paket koji je zadovoljio sve ambicije. AEntoni je dobio klub gde će za saigrače imati Rasa Vestbruka i Pola Džordža. 

Svi su zadovoljni, dok je Hjuston ostao da se pati...

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar