Фетел: Заостатак не утиче на наш приступ

Возач Ферарија Себастијан Фетел рекао је да је избацио из главе удес на претходној трци за Велику награду Сингапура.

Остали спортови 30.09.2017 | 11:30
Фетел: Заостатак не утиче на наш приступ
После те трке Луис Хамилтон из Мерцедеса увећао је предност у шампионату Формуле један.

"Не размишљам превише о заостатку. То ништа не мења у нашем приступу остатку шампионата. Све што се догодило у Сингапуру је саставни део тркања. Нема много смисла стално гледати снимак и размишљати о томе. Најбоље да се сва енергија усмери на остатак шампионата", рекао је Фетел на данашњој конференцији.

Фетел је на трци за ВН Сингапура имао "пол" позицију и имао је идеалну прилику да поврати вођство у шампионату од Хамилтона, али је већ на самом старту учествовао у удесу, после ког је морао да заврши трку, што је Британац искористио и увећао предност у генералном пласману на 28 бодова шест трка пре краја.

"Једноставно, наставио сам даље после два дана након инцидента", рекао је Немац.

Фетел је рекао да су последње две трке, у Италији, где је он заузео треће место, каои и у Сингапуру, знатно испод стандарда Ферарија.

"Нисмо задовољни с те последње две трке, нисмо поносни на њих", рекао је он.

Мерцедес, односно Хамилтон, се шест трка пре краја шампионата налази у доброј позицији да дође до четврте титуле у Формули 1, а Фетел готово да нема право на грешку.

Предстојећег викенда возиће се трка за Велику награду Малезије по највећем сунцу, односно температурама кокпита од око 50 степени и влажности од око 80 одсто.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар