Анћелоти, ауф Wиедерсехен!

После дебакла у мечу против Пари Сен Жермена, разишли се Карло Анћелоти и минхенски Бајерн! Смењен Анћелоти! Бајерн отпустио италијанског стручњака!

Фудбал 28.09.2017 | 19:45
Анћелоти, ауф Wиедерсехен!
Карло Анћелоти и његов Бајерн су на "Парку принчева" потучени до ногу - 3:0!

Због честих ротација играча, Анћелоти је изазвао незадовољство у свлачионици што је кулминирало изостављањем Франка Риберија и Арјена Робена, носилаца игре баварског тима против Пари Сен Жермена.

После хитног састанка челника клуба, саопштено је да 58-годишњи Италијан више није тренер Бајерна!

Анћелоти је дошао у Бајерн почетком прошле сезоне, наследивши Пепа Гвардиолу. Бајерн јесте постао шампион Немачке, али је у Лиги шампиона стигао само до осмине финала.

Двојица суперзвезда Бавараца Робен и Рибери су наводно одавно на "ратној нози" са Италијаном, па се нису загревали са остатком екипе у Паризу већ су стигли неколико минута касније.

Њихов изостанак са меча, додуше Робен је ушао с клупе, Анћелоти је покушао да оправда тактиком.

"У питању је била тактичка одлука да Робен и Рибери не играју", рекао је Италијан.

Рибери је у четвртак ујутро немачким новинарима изјавио да је "боље да ништа не каже"

"Морам да размислим, боље је да ћутим".

И Робен је на сличан начин прокоментарисао синоћњи дебакл у Паризу.

"Кад победимо 3:0, онда, као што кажемо у Холандији, сви су презадовољни. Сада није добро", рекао је Холанђанин, а потом се "угризао" за језик.

"Разлоге за пораз треба тражити пре утакмице. Али, нећу ништа сада да кажем. Најважније је да се држимо заједно", додао је Робен, који није желео да одговори на директно питање да ли су сви у свлачионици за тренера Анћелотија.

"Свако ко је незадовољан и то јавно изражава штети тиму. Морамо се држати заједно".

Није било много већања, у Бајерну су пресекли врло брзо - Карло Анћелоти је отпуштен!

Нешто више од годину дана по доласку у Минхен, италијански стручњак је отказом завршио епизоду у Баварској. Пресудио му је убедљив пораз од Пари Сен Жерман у Лиги шампиона који је разбеснео руководство Бајерна...

Њега ће као привремено решење заменити доскорашњи помоћник и некадашњи првотимац баварског гиганта Вили Сањол. Као трајна решења се помињу Томас Тухел који је тренутно без ангажмана и малди Јулијан Нагелсман који је под уговором са Хофенхајмом. Једино извесно је да ће Сањол водити екипу против Херте наредног викенда у Бундеслиги. 

"Игре нашег тима од почетка сезоне нису испунила очекивања која смо поставили пред њих. Утакмица у Паризу је јасно показала да морамо бити последица. Хасан Салихамиџић и ја смо отворено и озбилно разговарали и обавестили га о нашој одлуци", рекао је у клупском саопштењу извршни директор Бајерна Карл-Хајнц Румениге.

"Желео бих да се Карлу захвалним на сарадњи и изразим жаљење због тога како се растајемо. Карло је мој пријатељ и увек ће бити, али смо морали да донесемо одлуку у Бајерновом интересу. Сада очекујем да тим позитивно реагује како бисмо испунили наше циљеве".

Све лепе Руменигеове речи нису испратиле и одговарајућа дела, па су поред Анчелотијасмењени исви његови помоћници из Италије: Давиде Анчелоти, Ђовани Маури, Франческо Маури и Мино Фулко.

Анћелоти је прошле сезоне преузео екипу од Пепа Гвардиоле са задатком да у наредне три године - до када му траје уговор - освоји Лигу шампиона. У првој сезони је освојио само титулу у Бундеслиги, у Купу Немачке је елиминисан од Борусије Дортмунд у полуфиналу, док је у Лиги шампиона испао од Реал Мадрида у четвртфиналу. Ове сезоне је лоше кренуо већ на припремама када је доживео неколико изненађујућих пораза. У Бундеслиги је почео да губи бодове, а кап која ја прелила чашу је био дебакл против Пари Сен Жермена у Лиги шампиона. 

Међутим, све су то киксеви који су се дали исправити у наставку сезоне. Проблем је био много дубљи од резултата. Анћелоти је први пут у каријери ушао у сукоб са свлачионицом. Незадовољство су редом почели да показују Томас Милер, па Роберт Левандовски, паФранк Рибери и на крају Арјен Робен. Додајмо томе да је Матс Хумелс пресељен на клупу, а да Џером Ботаенг чак није био ни на клупи. Што значи да је Анћелоти ушао у клинч са већином староседелаца у екипи. Клуб је изабрао да стане на страну играча. Једино је Ули Хенес био за то да се настави сарадња са Италијаном до краја сезоне, али су Румениге и већи део руководства били за смену. 

Анћелоти је сада слободан у избору новог посла, али је мало вероватно да ће у скорије време пронаћи нови ангажман. Има позиве из Кине где га чека брдо новца, али се спекулише и о могућности да одмори до краја сезоне, па да у Милану наследи Винћенца Монтелу. 

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар