Anćeloti, auf Wiedersehen!

Posle debakla u meču protiv Pari Sen Žermena, razišli se Karlo Anćeloti i minhenski Bajern! Smenjen Anćeloti! Bajern otpustio italijanskog stručnjaka!

Fudbal 28.09.2017 | 19:45
Anćeloti, auf Wiedersehen!
Karlo Anćeloti i njegov Bajern su na "Parku prinčeva" potučeni do nogu - 3:0!

Zbog čestih rotacija igrača, Anćeloti je izazvao nezadovoljstvo u svlačionici što je kulminiralo izostavljanjem Franka Riberija i Arjena Robena, nosilaca igre bavarskog tima protiv Pari Sen Žermena.

Posle hitnog sastanka čelnika kluba, saopšteno je da 58-godišnji Italijan više nije trener Bajerna!

Anćeloti je došao u Bajern početkom prošle sezone, nasledivši Pepa Gvardiolu. Bajern jeste postao šampion Nemačke, ali je u Ligi šampiona stigao samo do osmine finala.

Dvojica superzvezda Bavaraca Roben i Riberi su navodno odavno na "ratnoj nozi" sa Italijanom, pa se nisu zagrevali sa ostatkom ekipe u Parizu već su stigli nekoliko minuta kasnije.

Njihov izostanak sa meča, doduše Roben je ušao s klupe, Anćeloti je pokušao da opravda taktikom.

"U pitanju je bila taktička odluka da Roben i Riberi ne igraju", rekao je Italijan.

Riberi je u četvrtak ujutro nemačkim novinarima izjavio da je "bolje da ništa ne kaže"

"Moram da razmislim, bolje je da ćutim".

I Roben je na sličan način prokomentarisao sinoćnji debakl u Parizu.

"Kad pobedimo 3:0, onda, kao što kažemo u Holandiji, svi su prezadovoljni. Sada nije dobro", rekao je Holanđanin, a potom se "ugrizao" za jezik.

"Razloge za poraz treba tražiti pre utakmice. Ali, neću ništa sada da kažem. Najvažnije je da se držimo zajedno", dodao je Roben, koji nije želeo da odgovori na direktno pitanje da li su svi u svlačionici za trenera Anćelotija.

"Svako ko je nezadovoljan i to javno izražava šteti timu. Moramo se držati zajedno".

Nije bilo mnogo većanja, u Bajernu su presekli vrlo brzo - Karlo Anćeloti je otpušten!

Nešto više od godinu dana po dolasku u Minhen, italijanski stručnjak je otkazom završio epizodu u Bavarskoj. Presudio mu je ubedljiv poraz od Pari Sen Žerman u Ligi šampiona koji je razbesneo rukovodstvo Bajerna...

Njega će kao privremeno rešenje zameniti doskorašnji pomoćnik i nekadašnji prvotimac bavarskog giganta Vili Sanjol. Kao trajna rešenja se pominju Tomas Tuhel koji je trenutno bez angažmana i maldi Julijan Nagelsman koji je pod ugovorom sa Hofenhajmom. Jedino izvesno je da će Sanjol voditi ekipu protiv Herte narednog vikenda u Bundesligi. 

"Igre našeg tima od početka sezone nisu ispunila očekivanja koja smo postavili pred njih. Utakmica u Parizu je jasno pokazala da moramo biti posledica. Hasan Salihamidžić i ja smo otvoreno i ozbilno razgovarali i obavestili ga o našoj odluci", rekao je u klupskom saopštenju izvršni direktor Bajerna Karl-Hajnc Rumenige.

"Želeo bih da se Karlu zahvalnim na saradnji i izrazim žaljenje zbog toga kako se rastajemo. Karlo je moj prijatelj i uvek će biti, ali smo morali da donesemo odluku u Bajernovom interesu. Sada očekujem da tim pozitivno reaguje kako bismo ispunili naše ciljeve".

Sve lepe Rumenigeove reči nisu ispratile i odgovarajuća dela, pa su pored Ančelotijasmenjeni isvi njegovi pomoćnici iz Italije: Davide Ančeloti, Đovani Mauri, Frančesko Mauri i Mino Fulko.

Anćeloti je prošle sezone preuzeo ekipu od Pepa Gvardiole sa zadatkom da u naredne tri godine - do kada mu traje ugovor - osvoji Ligu šampiona. U prvoj sezoni je osvojio samo titulu u Bundesligi, u Kupu Nemačke je eliminisan od Borusije Dortmund u polufinalu, dok je u Ligi šampiona ispao od Real Madrida u četvrtfinalu. Ove sezone je loše krenuo već na pripremama kada je doživeo nekoliko iznenađujućih poraza. U Bundesligi je počeo da gubi bodove, a kap koja ja prelila čašu je bio debakl protiv Pari Sen Žermena u Ligi šampiona. 

Međutim, sve su to kiksevi koji su se dali ispraviti u nastavku sezone. Problem je bio mnogo dublji od rezultata. Anćeloti je prvi put u karijeri ušao u sukob sa svlačionicom. Nezadovoljstvo su redom počeli da pokazuju Tomas Miler, pa Robert Levandovski, paFrank Riberi i na kraju Arjen Roben. Dodajmo tome da je Mats Humels preseljen na klupu, a da Džerom Botaeng čak nije bio ni na klupi. Što znači da je Anćeloti ušao u klinč sa većinom starosedelaca u ekipi. Klub je izabrao da stane na stranu igrača. Jedino je Uli Henes bio za to da se nastavi saradnja sa Italijanom do kraja sezone, ali su Rumenige i veći deo rukovodstva bili za smenu. 

Anćeloti je sada slobodan u izboru novog posla, ali je malo verovatno da će u skorije vreme pronaći novi angažman. Ima pozive iz Kine gde ga čeka brdo novca, ali se spekuliše i o mogućnosti da odmori do kraja sezone, pa da u Milanu nasledi Vinćenca Montelu. 

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar