ЛЕ: Звездо, искористи шансу!

Црвено-бели не би требало да размишљају о освети, већ о одличној прилици да покажу колико заиста вреде.

Фудбал 28.09.2017 | 17:45
ЛЕ: Звездо, искористи шансу!
Можда је БАТЕ био лакши ривал на папиру, посебно што се играло у Београду, али по тренутној форми, Келн не би смео да буде непремостива препрека Црвеној звезди.

А, победа над бундеслигашем, макар он био и закуцан за дно табеле, не може проћи незапажено.

Поред такмичарског значаја и неопходних бодова у борби за једно од прва два места Групе Х Лиге Европе, гостовање Црвене звезде овог четвртка у Немачкој биће веома значајно и због још неких чињеница које би у случају победе ишле у прилог црвено-белима. 

Какви год да су тренутно "јарчеви", реч је о троструком шампиону Немачке и актуелном бундеслигашу, петопласираном на табели прошле сезоне. Победа против таквог тима, Звезду би поново вратила на насловне стране немачких новина на којима је била много пута до сада, али сви је се сећају по 1991. и елиминацији моћног Бајерна у полуфиналу Купа шампиона.

Рејтинг некадашњег европског првака одавно је пољуљан и неопходна му је ињекција чије је убризгавање почело пласманом у групну фазу после 10 дугих година.

Даље, индивидуално гледано, голом против ривала који долази из једне од најјачих лига света, Ричмонд Боаћи, Гелор Канга, Мичел Доналд, Славољуб Срнић или ко год, подигао би значајно своју цену на фудбалском тржишту, а тако нешто много би значило и финансијски угруваном клубу.

Показали су црвено-бели много пута ове сезоне да им мотив не недостаје, а Владан Милојевић и његови сарадници да умеју да нађу решење за пут до противничке чак и када мало ко то очекује (Спарта, Краснодар).

Било би одлично да су смислили доботну комбинацију и за гостовање у Келну (четвртак, 19.00, уз пренос на ТВ Арена Спорт 3).

Сигурно међу бројним навијачима Звезде који се очекују на стадиону има много оних који и даље равнају клуб по резултатима из прошлости, па нестрпљиво прижељкују освету за 1989. годину и чудесних 3:0 за Келн у Немачкој после београдских 2:0 за црвено-беле, али много је важно да се Милојевић и његов тим не оптерећују оним што је било, већ да се концентришу на оно што би могло бити.

Управо то је изјавио Звездин тренер на конференцији за медије, па да видимо шта ће бити...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар