LE: Zvezdo, iskoristi šansu!

Crveno-beli ne bi trebalo da razmišljaju o osveti, već o odličnoj prilici da pokažu koliko zaista vrede.

Fudbal 28.09.2017 | 17:45
LE: Zvezdo, iskoristi šansu!
Možda je BATE bio lakši rival na papiru, posebno što se igralo u Beogradu, ali po trenutnoj formi, Keln ne bi smeo da bude nepremostiva prepreka Crvenoj zvezdi.

A, pobeda nad bundesligašem, makar on bio i zakucan za dno tabele, ne može proći nezapaženo.

Pored takmičarskog značaja i neophodnih bodova u borbi za jedno od prva dva mesta Grupe H Lige Evrope, gostovanje Crvene zvezde ovog četvrtka u Nemačkoj biće veoma značajno i zbog još nekih činjenica koje bi u slučaju pobede išle u prilog crveno-belima. 

Kakvi god da su trenutno "jarčevi", reč je o trostrukom šampionu Nemačke i aktuelnom bundesligašu, petoplasiranom na tabeli prošle sezone. Pobeda protiv takvog tima, Zvezdu bi ponovo vratila na naslovne strane nemačkih novina na kojima je bila mnogo puta do sada, ali svi je se sećaju po 1991. i eliminaciji moćnog Bajerna u polufinalu Kupa šampiona.

Rejting nekadašnjeg evropskog prvaka odavno je poljuljan i neophodna mu je injekcija čije je ubrizgavanje počelo plasmanom u grupnu fazu posle 10 dugih godina.

Dalje, individualno gledano, golom protiv rivala koji dolazi iz jedne od najjačih liga sveta, Ričmond Boaći, Gelor Kanga, Mičel Donald, Slavoljub Srnić ili ko god, podigao bi značajno svoju cenu na fudbalskom tržištu, a tako nešto mnogo bi značilo i finansijski ugruvanom klubu.

Pokazali su crveno-beli mnogo puta ove sezone da im motiv ne nedostaje, a Vladan Milojević i njegovi saradnici da umeju da nađu rešenje za put do protivničke čak i kada malo ko to očekuje (Sparta, Krasnodar).

Bilo bi odlično da su smislili dobotnu kombinaciju i za gostovanje u Kelnu (četvrtak, 19.00, uz prenos na TV Arena Sport 3).

Sigurno među brojnim navijačima Zvezde koji se očekuju na stadionu ima mnogo onih koji i dalje ravnaju klub po rezultatima iz prošlosti, pa nestrpljivo priželjkuju osvetu za 1989. godinu i čudesnih 3:0 za Keln u Nemačkoj posle beogradskih 2:0 za crveno-bele, ali mnogo je važno da se Milojević i njegov tim ne opterećuju onim što je bilo, već da se koncentrišu na ono što bi moglo biti.

Upravo to je izjavio Zvezdin trener na konferenciji za medije, pa da vidimo šta će biti...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar