Делегати о раду Савјета министара

Дом народа Парламентарне скупштине БиХ требало би данас да размотри извјештај о раду Савјета министара за 2016. годину.

Босна и Херцеговина 28.09.2017 | 08:54
Делегати о раду Савјета министара
На дневном реду сједнице Дома народа у другом читању налази се приједлог закона о измјени закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, чији је циљ изједначавање коефицијената за полицијске службенике са средњом стручном спремом са коефицијентима других запослених у институцијама БиХ са овим нивоом образовања.

Делегати би у другом читању требало да размотре и приједлог закона о допуни закона о платама и накнадама у институцијама БиХ, којим се предвиђа укидање права на исплату јубиларне награде за изабране и именоване званичнике у институцијама БиХ.

У другом читању пред делегатима ће бити и приједлог закона о измјени и допунама закона о заштити и добробити животиња, којим би забрана узгоја животиња у сврху производње крзна умјесто 2018, како је сада прописано, ступила на снагу 2028. године.

Предложеним одредбама у закон би била уграђена и одредба из законодавства ЕУ којом се забрањује стављање на тржиште, увоз или извоз крзна паса и мачака или производа који садрже ово крзно.

Предвиђено је да делегати размотре у другом читању и приједлог закона о измјенама и допунама Закона о управи, који је предложио Савјет министара, а којим се омогућава Управној инспекцији да уз непосредни може вршити и посредни инспекцијски надзор за више од 2.200 невладиних организација уписаних у Регистар Министарства правде БиХ, што захтијева знатно мање времена и процес надзора чини ефикаснијим.

Пред делегатима ће бити и више законских приједлога у првом читању, међу којима, приједлог закона о измјенама и допунама закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, који је у парламентарну процедуру упутио посланик СББ-а Дамир Арнаут тражећи укидање привилегија функционерима да њихова возила имају право првенства над хитном помоћи и ватрогасцима.

Делегати би требало да расправљају и о више извјештаја укључујући и годишњи извјештај из области пољопривреде за БиХ за 2016. годину, те извјештај Министарства безбједности БиХ о трендовима миграција и активностима на заштити људских права и основних слобода миграната и тражилаца азила.

Почетак сједнице заказан је за 11.00 часова и резервисан је за делегатска питања.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар