Зашто нема Милинковић Савића у репрезентацији?!

Кежман стао у одбрану играча, не прихвата изговор селектора. . . ! „Нека јавно кажу да нема квалитет“!

Фудбал 28.09.2017 | 23:00
Зашто нема Милинковић Савића у репрезентацији?!
Позвани голмани су: Борис Радуновић (Салернитана), Немања Јеврић (Бачка), Милош Остојић(Спартак).

Тако је изгледао почетак списка новог селектора младе репрезентације Србије, ГоранаЂоровића. На списку нема најзвучнијег голманског имена у овом узрасту које Србија има - Вање Милинковић Савића. Првотимац Торина је прецртан од доласка Ђоровића. Прво је у септембру одстрањен због недцсиплине како је тада селектор навео, а сада су му врата репрезентације затворена и за окупљање. И док цела нација бруји о непозивању старијег Милинковић Савића у А репрезентацију, сада је јасно да је и млађи од браће прецртан из националног тима.

Па шта је то што их дискриминише од играња за државу у којој нису рођени, али који су прихватили као своју једину домовоину.

Ситуацију са одстрањивањем Вање Милинковић Савића из младе репрезентације, детаљно је покушао да објасни његов менаџер и наш некадашњи репрезентативац Матеја Кежман. Сматра да Вања као спортиста и човек није заслужио овакав третман.

„Све ово што се дешава је ружно. Видите, с тим дететом сам последњих пет година и имам обевазу да га заштитим као дечка и спортисту. О њему говори његов пут у каријери. Стао је на гол Војводине са толико година, имао је трансфер у Манчестер Јунајтед, имао је још скупљи трансфер у Пољску где је био најбољи голман лиге и имао је 4.000.000 евра тежак трансфер у Торино. Код тренера Михајловића који врло добро на шта су дисциплина и карактер. Немогуће да би сви они желели неког ко није професионалац и ко не зна шта је дисциплина“.

Званично образложење селектора Ђоровића за одстрањивање у септемебру је било да је закаснио на доручак...

„Образложење за одстрањивање из репрезентације не пије воду. Био сам играч у великим клубовима, био сам репрезентативац и верујте ми да се те ствари као што су кашњење на доручак, ручак или вечеру нигде не користе као повод за тако драстичне казне. Можда нека новчана казна или пријатељски савет и идемо даље. То никако не коже да буде разлог да се млади дечак одстрани и да му се забрани да игра за репрезентацију. Ако селектор Ђоровић, селектор Муслин који је почео да прича о младој репрезентацији или директор Буњевчевић мисле да Вања није довољно добар за младу репрезентацију, нека јавно кажу да нема квалитет а не да се правдају наводном недисциплином због кашњења на доручак“, каже Кежман.  

Да ли Вању прати глас да је несташан дечко?

„То су приче из кафана, што је јако ружно. Конкретни примери недисциплине не постоје. Он је увек био професионалац када је било потребно. Навео сам већ, нико не баца новац на неког ко крши дисциплину и ко неће да служи колективу. Млад је играч, наравно да има неке бубице. Имају их сви момци у његовим годинама. Али у суштини, у овом случају, није било разлога да се одстрани из репрезентације“.

Немогуће је а да не поменемо име старијег брата. Заступате и Сергеја, па би се могло закључити да ви имате неки проблем на релацији са Савезом или селекторима. Какви су односи?

„Ја имам сјајан однос као и увек. Увек професионално и на томе се завршава. Немам проблем ни са ким тамо. Надам се да ово ово нема везе једно с другим. Као спортиста верујем да је тако. Сергеј је нека друга тема, која заслужује неку дубљу дискусију и анализу. Али не сада и не у овом тренутку. Не желим да реметим атмосферу сада када смо пред пласманом на Мондијал који је нашем фудбалу јако потребан. Надам се да ћемо се пласирати у Русију, а после тога ће бити времена за дубље анализе, неко ће морати да објасни неке ствари, а нешто ћу морати и ја да кажем“, закључио је Кежман.

Најлепша епизода српског фудбала у овом веку је било освајање Мундијалита на Новом Зеланду. Делови те златне генерације са Новог Зеланда су били браћа Вања и СергејМилинковић Савић и још тада је било јасно је пред њима велика репрезентативна будућност. На коју је неко из неког разлога у овом тренутку ставио тачку.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Реално

29.09.2017 06:41

Не видим разлог да момци не играју јер имају квалитет... Селектори не смију бити сујетни.

ОДГОВОРИТЕ