Zašto nema Milinković Savića u reprezentaciji?!

Kežman stao u odbranu igrača, ne prihvata izgovor selektora. . . ! „Neka javno kažu da nema kvalitet“!

Fudbal 28.09.2017 | 23:00
Zašto nema Milinković Savića u reprezentaciji?!
Pozvani golmani su: Boris Radunović (Salernitana), Nemanja Jevrić (Bačka), Miloš Ostojić(Spartak).

Tako je izgledao početak spiska novog selektora mlade reprezentacije Srbije, GoranaĐorovića. Na spisku nema najzvučnijeg golmanskog imena u ovom uzrastu koje Srbija ima - Vanje Milinković Savića. Prvotimac Torina je precrtan od dolaska Đorovića. Prvo je u septembru odstranjen zbog nedcsipline kako je tada selektor naveo, a sada su mu vrata reprezentacije zatvorena i za okupljanje. I dok cela nacija bruji o nepozivanju starijeg Milinković Savića u A reprezentaciju, sada je jasno da je i mlađi od braće precrtan iz nacionalnog tima.

Pa šta je to što ih diskriminiše od igranja za državu u kojoj nisu rođeni, ali koji su prihvatili kao svoju jedinu domovoinu.

Situaciju sa odstranjivanjem Vanje Milinković Savića iz mlade reprezentacije, detaljno je pokušao da objasni njegov menadžer i naš nekadašnji reprezentativac Mateja Kežman. Smatra da Vanja kao sportista i čovek nije zaslužio ovakav tretman.

„Sve ovo što se dešava je ružno. Vidite, s tim detetom sam poslednjih pet godina i imam obevazu da ga zaštitim kao dečka i sportistu. O njemu govori njegov put u karijeri. Stao je na gol Vojvodine sa toliko godina, imao je transfer u Mančester Junajted, imao je još skuplji transfer u Poljsku gde je bio najbolji golman lige i imao je 4.000.000 evra težak transfer u Torino. Kod trenera Mihajlovića koji vrlo dobro na šta su disciplina i karakter. Nemoguće da bi svi oni želeli nekog ko nije profesionalac i ko ne zna šta je disciplina“.

Zvanično obrazloženje selektora Đorovića za odstranjivanje u septemebru je bilo da je zakasnio na doručak...

„Obrazloženje za odstranjivanje iz reprezentacije ne pije vodu. Bio sam igrač u velikim klubovima, bio sam reprezentativac i verujte mi da se te stvari kao što su kašnjenje na doručak, ručak ili večeru nigde ne koriste kao povod za tako drastične kazne. Možda neka novčana kazna ili prijateljski savet i idemo dalje. To nikako ne kože da bude razlog da se mladi dečak odstrani i da mu se zabrani da igra za reprezentaciju. Ako selektor Đorović, selektor Muslin koji je počeo da priča o mladoj reprezentaciji ili direktor Bunjevčević misle da Vanja nije dovoljno dobar za mladu reprezentaciju, neka javno kažu da nema kvalitet a ne da se pravdaju navodnom nedisciplinom zbog kašnjenja na doručak“, kaže Kežman.  

Da li Vanju prati glas da je nestašan dečko?

„To su priče iz kafana, što je jako ružno. Konkretni primeri nediscipline ne postoje. On je uvek bio profesionalac kada je bilo potrebno. Naveo sam već, niko ne baca novac na nekog ko krši disciplinu i ko neće da služi kolektivu. Mlad je igrač, naravno da ima neke bubice. Imaju ih svi momci u njegovim godinama. Ali u suštini, u ovom slučaju, nije bilo razloga da se odstrani iz reprezentacije“.

Nemoguće je a da ne pomenemo ime starijeg brata. Zastupate i Sergeja, pa bi se moglo zaključiti da vi imate neki problem na relaciji sa Savezom ili selektorima. Kakvi su odnosi?

„Ja imam sjajan odnos kao i uvek. Uvek profesionalno i na tome se završava. Nemam problem ni sa kim tamo. Nadam se da ovo ovo nema veze jedno s drugim. Kao sportista verujem da je tako. Sergej je neka druga tema, koja zaslužuje neku dublju diskusiju i analizu. Ali ne sada i ne u ovom trenutku. Ne želim da remetim atmosferu sada kada smo pred plasmanom na Mondijal koji je našem fudbalu jako potreban. Nadam se da ćemo se plasirati u Rusiju, a posle toga će biti vremena za dublje analize, neko će morati da objasni neke stvari, a nešto ću morati i ja da kažem“, zaključio je Kežman.

Najlepša epizoda srpskog fudbala u ovom veku je bilo osvajanje Mundijalita na Novom Zelandu. Delovi te zlatne generacije sa Novog Zelanda su bili braća Vanja i SergejMilinković Savić i još tada je bilo jasno je pred njima velika reprezentativna budućnost. Na koju je neko iz nekog razloga u ovom trenutku stavio tačku.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Realno

29.09.2017 08:41

Ne vidim razlog da momci ne igraju jer imaju kvalitet... Selektori ne smiju biti sujetni.

ODGOVORITE