ЛШ је стигла у Баку, али је Рома покварила журку!

Такмичарско вече најјачег такмичења почело је историјском утакмицом у Азербејџану.  Рома после седам година, Џеко за 100, Карабаг се уписао! Рутинска победа италијанског тима у Бакуу - 2:1.

Фудбал 27.09.2017 | 20:15
ЛШ је стигла у Баку, али је Рома покварила журку!
Баку и Азербејџан дочекали су Лигу шампиона.

На стадиону названом према главном граду бивше СССР републике, ове среде први пут се чула химна Лиге шампиона, што је само по себи знак да се на терену дешава нешто велико.

Фудбалери Карабага, творци историјског пласмана, успели су да постигну и први гол своје земље у овом такмичењу, али за нешто више нису имали снаге ни прецизности.

Головима Костаса Маноласа у 7. минуту и Едина Џека у 15, Рома је за четврт часа наговестила епилог, који није променио ни утешни погодак Бразилца Педра Енрикеа у 28. минуту.

КАРАБАГ - РОМА 1:2 (1:2)

Упркос великом труду, домаћин није изједначио, а идеалну прилику за то створио је у 89. минуту, када је Јужноафриканац Дино Ндлову шутирао замало поред гола...

Рома је издржала, први пут победила на гостовању Лиге шампиона од новембра 2010. и однела у Италију три бода, којима је бар накратко заузела прво место на табели. Са друге стране, азербејџански тим доживео је и други пораз, а у следећем колу ће на свом терену играти против Атлетико Мадрида.

И српски фудбал имао је свог представника у Бакуу, јер је Александар Коларов играо од почетка до краја за Римљане.

Ваздушним путем морали су да превале 3.112 километара. И узели су оно по шта су дошли. Фудбалерима Роме напорнији је био лет од Рима до Бакуа, него друга утакмица у оквиру Групе Ц Лиге шампиона, пошто су у њој, скоро па пешке, показали Карабагу да још није зрео за такмичење на највишем нивоу.

Вучица је, према очекивањима, славила 2:1 у Азербејџану, што јој је прво славље у елитном купу на страни још од 2010. кад је покупила цео плен у Базелу. Можда су навијачи италијанског представника очекивали да њихови миљеници буду распуцани или да се као Челси пре две седмице иживљавају над дебитантом (6:0), али они су типично италијански, потпуном контролом сусрета, освојили бодове и сачували енергију за изузетно битан првенствени дерби са Миланом у недељу.

Плус, имају разлога за задовољство, јер су постигли 100. гол у Лиги шампиона. У групној и нокаут фази, дакле, без квалификација. Јубиларац је дело Едина Џека, у 15. минуту на додавање Стефана ел Шарафија закуцао је лопту под пречку и тако на четвртом узастопном мечу био стрелац.

Тих уводних 15 минута су, заправо, све вредно помена што је Рома направила, јер је већ у седмом гост повео. „Отварању“ утакмице претходила је велика грешка голмана Карабага, Ибрахима Шехића, лоше је испуцао лопту, практично додао Лоренцу Пелегринију, повратник из Сасуола центрирао, а Костас Манолас затресао мрежу за 1:0.

Све је после тога ишло лако за Рому, мада се мора признати да је шампион Азербејџана и те како поправио утисак после оне шестице на Стамфорд бриџу. Нарочито опасан по гол Римљана био је Дино Ендлову. Реч је о јужноафричком нападачу који је пре годину и по био пред потписом за Партизан, а летос довео Карабаг до Лиге шампиона голом за елиминацију Копенхагена.

Бивши центарфор Анартозиса је у 28. минуту искористио неодлучност Максима Гоналона, украо лопту новајлији из Лиона и асистирао Педру Енрикеу, да би Бразилац постигао први гол за Карабаг у историји Лиге шампиона.

Чак је Ендлову у завршним секундама имао шансу да главом поравна на 2:2, недостајало му је око пола метра за сензацију.



ГРУПА А

Базел - Бенфика (20.45, ТВ Арена Спорт 5)
ЦСКА Москва - Манчестер јунајтед (20.45, ТВ Арена Спорт 1)

Табела: Јунајтед 3, ЦСКА 3, Бенфика 0, Базел 0.

ГРУПА Б

ПСЖ - Бајерн Минхен (20.45)
Андерлехт - Селтик (20.45)

Табела: ПСЖ 3, Бајерн 3, Андерлехт 0, Селтик 0.

ГРУПА Ц

Карабаг - Рома 1:2 (1:2)
/Енрике 28' - Манолас 7', Џеко 15'/

Атлетико Мадрид - Челси (20.45, ТВ Арена Спорт 3)

Табела: Рома 4, Челси (-1) 3, Атлетико Мадрид (-1) 1, Карабаг 0.

ГРУПА Д

Спортинг Лисабон - Барселона (20.45, ТВ Арена Спорт 4)
Јувентус - Олимпијакос (20.45, ТВ Арена Спорт 2 - мултипренос)

Табела: Барселона 3, Спортинг 3, Олимпијакос 0, Јувентус 0.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар