LŠ je stigla u Baku, ali je Roma pokvarila žurku!

Takmičarsko veče najjačeg takmičenja počelo je istorijskom utakmicom u Azerbejdžanu.  Roma posle sedam godina, Džeko za 100, Karabag se upisao! Rutinska pobeda italijanskog tima u Bakuu - 2:1.

Fudbal 27.09.2017 | 20:15
LŠ je stigla u Baku, ali je Roma pokvarila žurku!
Baku i Azerbejdžan dočekali su Ligu šampiona.

Na stadionu nazvanom prema glavnom gradu bivše SSSR republike, ove srede prvi put se čula himna Lige šampiona, što je samo po sebi znak da se na terenu dešava nešto veliko.

Fudbaleri Karabaga, tvorci istorijskog plasmana, uspeli su da postignu i prvi gol svoje zemlje u ovom takmičenju, ali za nešto više nisu imali snage ni preciznosti.

Golovima Kostasa Manolasa u 7. minutu i Edina Džeka u 15, Roma je za četvrt časa nagovestila epilog, koji nije promenio ni utešni pogodak Brazilca Pedra Enrikea u 28. minutu.

KARABAG - ROMA 1:2 (1:2)

Uprkos velikom trudu, domaćin nije izjednačio, a idealnu priliku za to stvorio je u 89. minutu, kada je Južnoafrikanac Dino Ndlovu šutirao zamalo pored gola...

Roma je izdržala, prvi put pobedila na gostovanju Lige šampiona od novembra 2010. i odnela u Italiju tri boda, kojima je bar nakratko zauzela prvo mesto na tabeli. Sa druge strane, azerbejdžanski tim doživeo je i drugi poraz, a u sledećem kolu će na svom terenu igrati protiv Atletiko Madrida.

I srpski fudbal imao je svog predstavnika u Bakuu, jer je Aleksandar Kolarov igrao od početka do kraja za Rimljane.

Vazdušnim putem morali su da prevale 3.112 kilometara. I uzeli su ono po šta su došli. Fudbalerima Rome naporniji je bio let od Rima do Bakua, nego druga utakmica u okviru Grupe C Lige šampiona, pošto su u njoj, skoro pa peške, pokazali Karabagu da još nije zreo za takmičenje na najvišem nivou.

Vučica je, prema očekivanjima, slavila 2:1 u Azerbejdžanu, što joj je prvo slavlje u elitnom kupu na strani još od 2010. kad je pokupila ceo plen u Bazelu. Možda su navijači italijanskog predstavnika očekivali da njihovi miljenici budu raspucani ili da se kao Čelsi pre dve sedmice iživljavaju nad debitantom (6:0), ali oni su tipično italijanski, potpunom kontrolom susreta, osvojili bodove i sačuvali energiju za izuzetno bitan prvenstveni derbi sa Milanom u nedelju.

Plus, imaju razloga za zadovoljstvo, jer su postigli 100. gol u Ligi šampiona. U grupnoj i nokaut fazi, dakle, bez kvalifikacija. Jubilarac je delo Edina Džeka, u 15. minutu na dodavanje Stefana el Šarafija zakucao je loptu pod prečku i tako na četvrtom uzastopnom meču bio strelac.

Tih uvodnih 15 minuta su, zapravo, sve vredno pomena što je Roma napravila, jer je već u sedmom gost poveo. „Otvaranju“ utakmice prethodila je velika greška golmana Karabaga, Ibrahima Šehića, loše je ispucao loptu, praktično dodao Lorencu Pelegriniju, povratnik iz Sasuola centrirao, a Kostas Manolas zatresao mrežu za 1:0.

Sve je posle toga išlo lako za Romu, mada se mora priznati da je šampion Azerbejdžana i te kako popravio utisak posle one šestice na Stamford bridžu. Naročito opasan po gol Rimljana bio je Dino Endlovu. Reč je o južnoafričkom napadaču koji je pre godinu i po bio pred potpisom za Partizan, a letos doveo Karabag do Lige šampiona golom za eliminaciju Kopenhagena.

Bivši centarfor Anartozisa je u 28. minutu iskoristio neodlučnost Maksima Gonalona, ukrao loptu novajliji iz Liona i asistirao Pedru Enrikeu, da bi Brazilac postigao prvi gol za Karabag u istoriji Lige šampiona.

Čak je Endlovu u završnim sekundama imao šansu da glavom poravna na 2:2, nedostajalo mu je oko pola metra za senzaciju.



GRUPA A

Bazel - Benfika (20.45, TV Arena Sport 5)
CSKA Moskva - Mančester junajted (20.45, TV Arena Sport 1)

Tabela: Junajted 3, CSKA 3, Benfika 0, Bazel 0.

GRUPA B

PSŽ - Bajern Minhen (20.45)
Anderleht - Seltik (20.45)

Tabela: PSŽ 3, Bajern 3, Anderleht 0, Seltik 0.

GRUPA C

Karabag - Roma 1:2 (1:2)
/Enrike 28' - Manolas 7', Džeko 15'/

Atletiko Madrid - Čelsi (20.45, TV Arena Sport 3)

Tabela: Roma 4, Čelsi (-1) 3, Atletiko Madrid (-1) 1, Karabag 0.

GRUPA D

Sporting Lisabon - Barselona (20.45, TV Arena Sport 4)
Juventus - Olimpijakos (20.45, TV Arena Sport 2 - multiprenos)

Tabela: Barselona 3, Sporting 3, Olimpijakos 0, Juventus 0.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar