Руга се Милану: Дали 200 милиона, а нису видели гол!

Отворена критика на рачун највећег трошаџије у Италији овог лета.

Фудбал 29.09.2017 | 09:00
Руга се Милану: Дали 200 милиона, а нису видели гол!
Руководство Милана, седмоструког шампиона Европе, уложило је овог лета огроман новац у реновирање екипе Винћенца Монтеле и у повратак "росо-нера" на стазе славе.

Скупоцени тим неизбежно ће целе сезоне бити посматран кроз потрошени новац, а он је заиста огроман. Ово су неки од трансфера Милана у недавном прелазном року:

Дефанзивац Леонардо Бонући стигао је из Јувентуса за 37,8 милиона евра, везиста Андре Силва дошао је из Портоа за 34,2 милиона, Андреа Конти купљен је од Аталанте за 22,5 милиона, нова "десетка", Хакан Чалханоглу дошао је из Бајера за 19,8 милиона...

И ту није крај, јер је леви бек Рикардо Родригез стигао на Сан Сиро из Волфсбурга за 16,2 милиона, штопер Виљареала Матео Мусакијо за исти новац (16,2), задњи везни Лација Лукас Биља за 15,3 милиона... Набрајање би трајало све до доласка хрватског нападача Николе Калинића на позајмицу из Фиорентине за 4,5 милиона.

Како су се толики трансфери одразили на резултат? За сада - не у складу са очекивањима, јер је Милан после шест кола шести на табели Серије А, са по шест поена мање од лидерског тандема Јувентус - Наполи.

У последњем колу, прошлог викенда, Монтелин тим изгубио је у гостима од Сампдорије, а први човек Ђеновљана Масимо Фереро у свом стилу је прокоментарисао ту утакмицу:

"Милан је потрошио 200 милиона евра на појачања, али нису нам шутнули на гол. Предвидео сам да ћемо победити 2:1, али нису нам упутили ниједну лопту ка голу. Да јесу, погодио бих резултат...", изјавио је харизматични челник Сампдорије.

"Знате, Милан је сјајан тим, али се заснива на индивидуалцима", додао је италијански богаташ, иначе филмски продуцент.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар