Ruga se Milanu: Dali 200 miliona, a nisu videli gol!

Otvorena kritika na račun najvećeg trošadžije u Italiji ovog leta.

Fudbal 29.09.2017 | 09:00
Ruga se Milanu: Dali 200 miliona, a nisu videli gol!
Rukovodstvo Milana, sedmostrukog šampiona Evrope, uložilo je ovog leta ogroman novac u renoviranje ekipe Vinćenca Montele i u povratak "roso-nera" na staze slave.

Skupoceni tim neizbežno će cele sezone biti posmatran kroz potrošeni novac, a on je zaista ogroman. Ovo su neki od transfera Milana u nedavnom prelaznom roku:

Defanzivac Leonardo Bonući stigao je iz Juventusa za 37,8 miliona evra, vezista Andre Silva došao je iz Portoa za 34,2 miliona, Andrea Konti kupljen je od Atalante za 22,5 miliona, nova "desetka", Hakan Čalhanoglu došao je iz Bajera za 19,8 miliona...

I tu nije kraj, jer je levi bek Rikardo Rodrigez stigao na San Siro iz Volfsburga za 16,2 miliona, štoper Viljareala Mateo Musakijo za isti novac (16,2), zadnji vezni Lacija Lukas Bilja za 15,3 miliona... Nabrajanje bi trajalo sve do dolaska hrvatskog napadača Nikole Kalinića na pozajmicu iz Fiorentine za 4,5 miliona.

Kako su se toliki transferi odrazili na rezultat? Za sada - ne u skladu sa očekivanjima, jer je Milan posle šest kola šesti na tabeli Serije A, sa po šest poena manje od liderskog tandema Juventus - Napoli.

U poslednjem kolu, prošlog vikenda, Montelin tim izgubio je u gostima od Sampdorije, a prvi čovek Đenovljana Masimo Ferero u svom stilu je prokomentarisao tu utakmicu:

"Milan je potrošio 200 miliona evra na pojačanja, ali nisu nam šutnuli na gol. Predvideo sam da ćemo pobediti 2:1, ali nisu nam uputili nijednu loptu ka golu. Da jesu, pogodio bih rezultat...", izjavio je harizmatični čelnik Sampdorije.

"Znate, Milan je sjajan tim, ali se zasniva na individualcima", dodao je italijanski bogataš, inače filmski producent.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar