Двије бронзе за "Српски соко"

Са свјетског првенства у теквондоу које је одржано у Сјеверној Кореји, чланови теквондо клуба „Српски соко“ из Зворника, који су наступали за репрезентацију БиХ, вратили су се са двије бронзане медаље. Ово су прве медаље у историји БиХ освојене на свјетском првенству у теквондоу.

Република Српска 27.09.2017 | 16:47
Двије бронзе за "Српски соко"
Зворнички теквондисти Срђан Драшкић и Миљан Ћосић освојили су бронзане медаље на свјетском првенству. Њихов успјех чини још већи и изузетно јака конкуренција.

“Наступило је 70 репрезентација. Наш велики успјех и прве свјетске медаље за теквондо у БиХ. Гостопримство је било на веома високом нивоу. Више од 10.000 људи нас је дочекало на улицама у традиционалним народним ношњама”, преноси дио утисака Милан Ћосић.

Слађан Драшкић додаје да су тренинзи били напорни, али да је веома задовољан успјехом у Пјонгјангу.

Осим освојених медаља, ови зворнички спортисти заједно са тренером Душком Космуком презадовољни су добродошлицом својих домаћина и боравком у овој земљи коју прате многе предрасуде.

“Остварили смо оно о чему нисмо ни сањали. Момци су се припремали, већи део дана проводили су у дворани, а на крају се то и исплатило”, објашњава тренер теквондо клуба “Соко” Душко Космук.

Овај клуб један је од најтрофејнијих клубова не само Зворника, него Републике Српске и БиХ, о чему сведоче бројне медаље и пехари.

Надамо се да их нови успеси чекају већ у Прагу, гдје ускоро путују на ново такмичење.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Лија

27.09.2017 15:02

Искрене честитке момцима. Да вас здравље и срећа прати на многаја љета. Посебне честитке Миљану Ћосићу. Булози су поносни на тебе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

27.09.2017 15:36

Честитке тренеру и такмичарима! Иначе, и џудо је у Зворнику на завидном нивоу, као и карате који је дао и светску првакињу у катама. Ради се у Зворнику доста на том пољу, али је недовољно медијски пропраћено.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таекwондо Wолф Угљевик

27.09.2017 17:36

Искрене цеститке момци!!

ОДГОВОРИТЕ