Dvije bronze za "Srpski soko"

Sa svjetskog prvenstva u tekvondou koje je održano u Sjevernoj Koreji, članovi tekvondo kluba „Srpski soko“ iz Zvornika, koji su nastupali za reprezentaciju BiH, vratili su se sa dvije bronzane medalje. Ovo su prve medalje u istoriji BiH osvojene na svjetskom prvenstvu u tekvondou.

Republika Srpska 27.09.2017 | 16:47
Dvije bronze za "Srpski soko"
Zvornički tekvondisti Srđan Draškić i Miljan Ćosić osvojili su bronzane medalje na svjetskom prvenstvu. Njihov uspjeh čini još veći i izuzetno jaka konkurencija.

“Nastupilo je 70 reprezentacija. Naš veliki uspjeh i prve svjetske medalje za tekvondo u BiH. Gostoprimstvo je bilo na veoma visokom nivou. Više od 10.000 ljudi nas je dočekalo na ulicama u tradicionalnim narodnim nošnjama”, prenosi dio utisaka Milan Ćosić.

Slađan Draškić dodaje da su treninzi bili naporni, ali da je veoma zadovoljan uspjehom u Pjongjangu.

Osim osvojenih medalja, ovi zvornički sportisti zajedno sa trenerom Duškom Kosmukom prezadovoljni su dobrodošlicom svojih domaćina i boravkom u ovoj zemlji koju prate mnoge predrasude.

“Ostvarili smo ono o čemu nismo ni sanjali. Momci su se pripremali, veći deo dana provodili su u dvorani, a na kraju se to i isplatilo”, objašnjava trener tekvondo kluba “Soko” Duško Kosmuk.

Ovaj klub jedan je od najtrofejnijih klubova ne samo Zvornika, nego Republike Srpske i BiH, o čemu svedoče brojne medalje i pehari.

Nadamo se da ih novi uspesi čekaju već u Pragu, gdje uskoro putuju na novo takmičenje.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Лија

27.09.2017 15:02

Искрене честитке момцима. Да вас здравље и срећа прати на многаја љета. Посебне честитке Миљану Ћосићу. Булози су поносни на тебе.

ODGOVORITE
Name

Dragan

27.09.2017 15:36

Čestitke treneru i takmičarima! Inače, i džudo je u Zvorniku na zavidnom nivou, kao i karate koji je dao i svetsku prvakinju u katama. Radi se u Zvorniku dosta na tom polju, ali je nedovoljno medijski propraćeno.

ODGOVORITE
Name

Taekwondo Wolf Ugljevik

27.09.2017 17:36

Iskrene cestitke momci!!

ODGOVORITE