Тоти поново обува копачке!

Легендарни капитен римске "вучице" враћа се на терен.

Фудбал 27.09.2017 | 19:15
Тоти поново обува копачке!
Легендарни капитен Роме Франческо Тоти поново ће обути копачке, бар на кратко.

Наиме, "Принц Рима", који данас слави 41. рођендан, наступиће у петак на хуманитарном мечу у Грузији, који организује бивши фудбалер Милана и репрезентативац ове земље Каха Каладзе.

Некадашњи дефанзивац "росонера", након што је завршио фудбалску каријеру, окренуо се политици, те је постао министар у влади Грузије.

Утакмица у петак имаће хуманитарни карактер, како би се прикупила средства за обнову националног парка Борјоми-Карагуали, првог ове врсте на Каквазу.

Током рата између Русије и Грузије у пожару је страдало 230 хектара шуме, а очекивања су да ће мечу присуствовати више од 50.000 гледалаца, те да ће успјети скупити новац за обнову овог парка природе.

Осим Тотија, на утакмици у Тбилисији наступиће бројне фудбалске величине, попут Паола Малдинија, Андреја Шевченка, Хавијера Занетија, Ривалда, Карлеса Бујола, Звонимира Бобана, Диде, Луке Тонија, Ернана Креспа, Венсана Канделе...

Подсјетимо, дугогодишњи капитен Роме, који је посљедњи меч одиграо 28. маја против Ђенове (3:2), одлучио је да се пензионише у 41. години.

У дресу вољеног клуба, јединог за којег је наступао током више него успјешне 25-годишње каријере, одиграо је 619 мечева и постигао 250 голова.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар