Toti ponovo obuva kopačke!

Legendarni kapiten rimske "vučice" vraća se na teren.

Fudbal 27.09.2017 | 19:15
Toti ponovo obuva kopačke!
Legendarni kapiten Rome Frančesko Toti ponovo će obuti kopačke, bar na kratko.

Naime, "Princ Rima", koji danas slavi 41. rođendan, nastupiće u petak na humanitarnom meču u Gruziji, koji organizuje bivši fudbaler Milana i reprezentativac ove zemlje Kaha Kaladze.

Nekadašnji defanzivac "rosonera", nakon što je završio fudbalsku karijeru, okrenuo se politici, te je postao ministar u vladi Gruzije.

Utakmica u petak imaće humanitarni karakter, kako bi se prikupila sredstva za obnovu nacionalnog parka Borjomi-Karaguali, prvog ove vrste na Kakvazu.

Tokom rata između Rusije i Gruzije u požaru je stradalo 230 hektara šume, a očekivanja su da će meču prisustvovati više od 50.000 gledalaca, te da će uspjeti skupiti novac za obnovu ovog parka prirode.

Osim Totija, na utakmici u Tbilisiji nastupiće brojne fudbalske veličine, poput Paola Maldinija, Andreja Ševčenka, Havijera Zanetija, Rivalda, Karlesa Bujola, Zvonimira Bobana, Dide, Luke Tonija, Ernana Krespa, Vensana Kandele...

Podsjetimo, dugogodišnji kapiten Rome, koji je posljednji meč odigrao 28. maja protiv Đenove (3:2), odlučio je da se penzioniše u 41. godini.

U dresu voljenog kluba, jedinog za kojeg je nastupao tokom više nego uspješne 25-godišnje karijere, odigrao je 619 mečeva i postigao 250 golova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar