План капиталних инвестиција

Скупштинска већина града Требиња без много расправе усвојила је Извјештај извршења буџета за првих шест мјесеци ове године, док је опозоција једину примједбе имала на Средњорочни план капиталних инвестиција 2017-2022.

Република Српска 27.09.2017 | 16:24
План капиталних инвестиција
Одборници скупштинске већине усвојили су Средњорочни план капиталних инвестиција 2017-2022. година у износу од 138 милиона марака. Према тврдњама градоначелника Луке Петровића у наредних шест година биће покренуто 110 различитих пројеката, од којих су неки већ реализују. А на замјерке опозиције да је Средњорочни план нерелан Петровић је одговорио:

"Опозиција не схвата шта је реализација инвестиција. Када неко потпише уговор као што је ХЕТ потписао Уговор за изградњу затвореног базена оне су у обавези да испоштују тај уговор. То што средства нису пребачане, не могу ни бити пребачена јер се то зове инвестиција у току, а не завршене или не започета. Када је инвестиција у току буџет града Требиња или неког предузећа мора да резервише средства", каже Лука Петровић, градоначелник Требиња.

На другој страни у опозицији тврде да су улагања Електропривреде и Хидролектране на Требишњици могла бити знатно већа, али и да се ради о преамбициозном плану. Имали су у своје амандмане, али они нису добили подршку већине.

"Нажалост скупштинска већина није нашла сходно да прихвати ниједан од ова три амандмана и овакав нацрт ове одлуке је у гласању прошао. То је документ који ће одредити судбину града у десет година, али је требало много више рашчлањавања и уношења реалности за изворе финансирања за наредни период", каже Видомир Бегенишић, одборник СДС-а.

Оно што треба истаћи скупштинска већина без било какве замјерке усвојила је извјештаја о извршењу буџета града Требиња за првих шест мјесеци ове године, а како су навели представници власти остварен је суфицит од преко пет милиона марака рачунајући и повучена кредитна средства од око 3 милиона марака. Поред тога градска власт основала је још једно ново предузеће, односно умјесто градске Цивилне заштите те послове обављаће градска установа “Екологија и безбједност”.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Код нас вр"

27.09.2017 16:37

Цеститамо,само планирајте,права власт.Ево и ја сам по тој њиховој мантри испланирао да се запослим, озеним, купим стан и аутомобил,за поцетак а крајем Јула на море па ако мезете и за мене да дигнете руке,видим да вам то дизање иде од руке.Хвала,планери и паметњаковици,ал ево молим вас да бар од оне инвеатиционе конференције добијемо бар нову трафику,запоцетак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко је овдје блентав?

28.09.2017 09:02

Планирамо али пара немамо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требињка

28.09.2017 16:37

Основали нову фирму Екологија само да Бекану помогну да стане на ноге и врати дугове!\Он као неки струцњак,Боyе сацувај,а зена му градонацелникова секретарица која је исла од врата до врата пред изборе и сакупљала гласове

ОДГОВОРИТЕ