Plan kapitalnih investicija

Skupštinska većina grada Trebinja bez mnogo rasprave usvojila je Izvještaj izvršenja budžeta za prvih šest mjeseci ove godine, dok je opozocija jedinu primjedbe imala na Srednjoročni plan kapitalnih investicija 2017-2022.

Republika Srpska 27.09.2017 | 16:24
Plan kapitalnih investicija
Odbornici skupštinske većine usvojili su Srednjoročni plan kapitalnih investicija 2017-2022. godina u iznosu od 138 miliona maraka. Prema tvrdnjama gradonačelnika Luke Petrovića u narednih šest godina biće pokrenuto 110 različitih projekata, od kojih su neki već realizuju. A na zamjerke opozicije da je Srednjoročni plan nerelan Petrović je odgovorio:

"Opozicija ne shvata šta je realizacija investicija. Kada neko potpiše ugovor kao što je HET potpisao Ugovor za izgradnju zatvorenog bazena one su u obavezi da ispoštuju taj ugovor. To što sredstva nisu prebačane, ne mogu ni biti prebačena jer se to zove investicija u toku, a ne završene ili ne započeta. Kada je investicija u toku budžet grada Trebinja ili nekog preduzeća mora da rezerviše sredstva", kaže Luka Petrović, gradonačelnik Trebinja.

Na drugoj strani u opoziciji tvrde da su ulaganja Elektroprivrede i Hidrolektrane na Trebišnjici mogla biti znatno veća, ali i da se radi o preambicioznom planu. Imali su u svoje amandmane, ali oni nisu dobili podršku većine.

"Nažalost skupštinska većina nije našla shodno da prihvati nijedan od ova tri amandmana i ovakav nacrt ove odluke je u glasanju prošao. To je dokument koji će odrediti sudbinu grada u deset godina, ali je trebalo mnogo više raščlanjavanja i unošenja realnosti za izvore finansiranja za naredni period", kaže Vidomir Begenišić, odbornik SDS-a.

Ono što treba istaći skupštinska većina bez bilo kakve zamjerke usvojila je izvještaja o izvršenju budžeta grada Trebinja za prvih šest mjeseci ove godine, a kako su naveli predstavnici vlasti ostvaren je suficit od preko pet miliona maraka računajući i povučena kreditna sredstva od oko 3 miliona maraka. Pored toga gradska vlast osnovala je još jedno novo preduzeće, odnosno umjesto gradske Civilne zaštite te poslove obavljaće gradska ustanova “Ekologija i bezbjednost”.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kod nas vr"

27.09.2017 16:37

Cestitamo,samo planirajte,prava vlast.Evo i ja sam po toj njihovoj mantri isplanirao da se zaposlim, ozenim, kupim stan i automobil,za pocetak a krajem Jula na more pa ako mezete i za mene da dignete ruke,vidim da vam to dizanje ide od ruke.Hvala,planeri i pametnjakovici,al evo molim vas da bar od one inveaticione konferencije dobijemo bar novu trafiku,zapocetak.

ODGOVORITE
Name

Ko je ovdje blentav?

28.09.2017 09:02

Planiramo ali para nemamo

ODGOVORITE
Name

Trebinjka

28.09.2017 16:37

Osnovali novu firmu Ekologija samo da Bekanu pomognu da stane na noge i vrati dugove!\On kao neki strucnjak,Boye sacuvaj,a zena mu gradonacelnikova sekretarica koja je isla od vrata do vrata pred izbore i sakupljala glasove

ODGOVORITE