ЛЕ: Динамо без првог нападача на Партизан!

Александар Пантић открива битан детаљ из табора Кијевљана. . .  Динамо без најбољег стрелца на Партизан! Динамо из Кијева стиже ослабљен у Београд на гостовање Партизану у другом колу Лиге Европе.

Фудбал 27.09.2017 | 17:45
ЛЕ: Динамо без првог нападача на Партизан!
Пре девет година навијачи Партизана имали су прилике да га добро упознају. Када је Стандард из Лијежа долазио у Београд на меч Лиге Европе - и славио са 1:0 - био је један од најбољих играча тог тима у ком су још били Де Камарго, Вицел, Данте, Лане Јовановић, али у четвртак га, по свој прилици, неће бити на терену. Ради се о Дијумерсију Мбоканију (31), искусним голгетеру из Киншасе, који је ове сезоне већ дао шест голова.

Ову информацију у разговору за Спортски журнал открио је српски дефанзивац Александар Пантић који није у комбинацији за сутрашњи меч на стадиону у Хумској 1. 

"Мбокани је стварно одличан, али можда неће играти због повреде. У уторак није тренирао, питање је да ли ће путовати с екипом. Дечко има 31 годину, прошао је много тога у каријери и велики је наш адут. Много ће нам недостајати уколико не буде могао да истрчи на терен".  

Други нападач је Бразилац Жуниор Мораес...

"И он је добар играч, стигао је овог лета, па се још уклапа у тим. Тек је одиграо три утакмице". 

Али највише од свега Динаму ће фалити Андреј Јармоленко, нови играч Борусије из Дортмунда...

"Знали смо да ће отићи. И тешко је то надокнадити... Али заслужио је да игра у јачем клубу јер је превазишао украјински фудбал. На његовој позицији игра 19-годишњи Циганков, перспектива клуба", закључио је Пантић.

Украјински див у Хумску стиже без свог најбољег стрелца, 31-годишњег Диумерсија Мбоканија, због здравствених проблема.

Бивши играч Стандарда, Монака, Волфсбурга, Андерлехта, Норича и Хала постигао је четири гола у Премијер лиги уз један у ЛЕ ове сезоне.

Тренер Динама Аљаксандар Хацкевич у Београд доводи 22 фудбалера, који се "боре" за 18 места у протоколу за меч.

Голмани: Ковал, Рудко, Бушћан; Одбрана: Хачериди, Вида, Марозјук, Пантић, Кадар, Пиварић, Кендзора; Везни ред: Фусев, Гармаш, Сидорчук, Бујаљскиј, Шепелев, Циганков, Корзун, Гонсалес, Вантух; Напад: Мораес, Беседин, Кравец.

Посебну пажњу привлачи 19-годишњи везиста Роман Вантух, који је у текућој сезони наступао за јуниорски тим Динама и на осам утакмица постигао један гол.

Динамо ће у среду од 19 часова тренирати на стадиону "Партизан".

Партизан и Динамо играју у четвртак од 21:05 часова у Хумској 1, која ће бити празна јер су црно-бели кажњени због инцидената током квалификација. 

Извор: моззартспорт/Б92

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар