LE: Dinamo bez prvog napadača na Partizan!

Aleksandar Pantić otkriva bitan detalj iz tabora Kijevljana. . .  Dinamo bez najboljeg strelca na Partizan! Dinamo iz Kijeva stiže oslabljen u Beograd na gostovanje Partizanu u drugom kolu Lige Evrope.

Fudbal 27.09.2017 | 17:45
LE: Dinamo bez prvog napadača na Partizan!
Pre devet godina navijači Partizana imali su prilike da ga dobro upoznaju. Kada je Standard iz Liježa dolazio u Beograd na meč Lige Evrope - i slavio sa 1:0 - bio je jedan od najboljih igrača tog tima u kom su još bili De Kamargo, Vicel, Dante, Lane Jovanović, ali u četvrtak ga, po svoj prilici, neće biti na terenu. Radi se o Dijumersiju Mbokaniju (31), iskusnim golgeteru iz Kinšase, koji je ove sezone već dao šest golova.

Ovu informaciju u razgovoru za Sportski žurnal otkrio je srpski defanzivac Aleksandar Pantić koji nije u kombinaciji za sutrašnji meč na stadionu u Humskoj 1. 

"Mbokani je stvarno odličan, ali možda neće igrati zbog povrede. U utorak nije trenirao, pitanje je da li će putovati s ekipom. Dečko ima 31 godinu, prošao je mnogo toga u karijeri i veliki je naš adut. Mnogo će nam nedostajati ukoliko ne bude mogao da istrči na teren".  

Drugi napadač je Brazilac Žunior Moraes...

"I on je dobar igrač, stigao je ovog leta, pa se još uklapa u tim. Tek je odigrao tri utakmice". 

Ali najviše od svega Dinamu će faliti Andrej Jarmolenko, novi igrač Borusije iz Dortmunda...

"Znali smo da će otići. I teško je to nadoknaditi... Ali zaslužio je da igra u jačem klubu jer je prevazišao ukrajinski fudbal. Na njegovoj poziciji igra 19-godišnji Cigankov, perspektiva kluba", zaključio je Pantić.

Ukrajinski div u Humsku stiže bez svog najboljeg strelca, 31-godišnjeg Diumersija Mbokanija, zbog zdravstvenih problema.

Bivši igrač Standarda, Monaka, Volfsburga, Anderlehta, Noriča i Hala postigao je četiri gola u Premijer ligi uz jedan u LE ove sezone.

Trener Dinama Aljaksandar Hackevič u Beograd dovodi 22 fudbalera, koji se "bore" za 18 mesta u protokolu za meč.

Golmani: Koval, Rudko, Bušćan; Odbrana: Hačeridi, Vida, Marozjuk, Pantić, Kadar, Pivarić, Kendzora; Vezni red: Fusev, Garmaš, Sidorčuk, Bujaljskij, Šepelev, Cigankov, Korzun, Gonsales, Vantuh; Napad: Moraes, Besedin, Kravec.

Posebnu pažnju privlači 19-godišnji vezista Roman Vantuh, koji je u tekućoj sezoni nastupao za juniorski tim Dinama i na osam utakmica postigao jedan gol.

Dinamo će u sredu od 19 časova trenirati na stadionu "Partizan".

Partizan i Dinamo igraju u četvrtak od 21:05 časova u Humskoj 1, koja će biti prazna jer su crno-beli kažnjeni zbog incidenata tokom kvalifikacija. 

Izvor: mozzartsport/B92

foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar