Џајић: Најважнији меч са Нијемцима смо већ добили!

Почасни председник Црвене звезде Драган Џајић присетио се меча са Келном пре 28 година, али и још неких дуела са немачким клубовима.

Фудбал 27.09.2017 | 17:00
Џајић: Најважнији меч са Нијемцима смо већ добили!
Легенда Црвена звезде Драган Џајић рекао је да не треба поредити сутрашњи дуел са Келном у Лиги Европе са оним из 1989. године, када је после 2:0 у Београду у реваншу немачки тим славио 3:0 и прошао даље у Купу УЕФА.

"Ниједан пораз није пријатан, али тај посебно јер смо у Београду и већи део меча у Келну били бољи. Ипак, то је историја, често смо играли са Немцима, али најважнији меч смо добили, онај против Бајерна 1991. године. Мени је жао што се мало у други план ставља финале Купа УЕФА из 1979. са Менхенгладбахом јер је то такође велики успех. Ривали које смо тада избацили нису слабији од оних 1991", рекао је Џајић уочи пута у Келн.

Он не крије да је веома задовољан како игра овај Звездин тим, али истиче да екипа треба да остане чврсто на земљи.

"Свиђа ми се овај тим и има простора да буде још бољи, с обзиром на велики број нових играча. Ушло се у Лигу Европе, игра се добро у првенству, али увек треба бити на земљи, ово је Звезда, а турбуленције нису исте овде и у неком другом клубу".

Почасни председник црвено-белих сматра да Звезда у Келну треба да наступи без притиска.

"Нема разлога за оптерећење, момци треба да изађу и одиграју меч на добром терену, па шта буде. Велика је разлика у квалитету две лиге, али увек све зависи од терена. Надам се добром резултату. Ово је један нови почетак за Звезду", поручио је Џајић.

Меч Келн - Црвена звезда у Лиги Европе на програму је у четвртак од 19 часова.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар