Džajić: Najvažniji meč sa Nijemcima smo već dobili!

Počasni predsednik Crvene zvezde Dragan Džajić prisetio se meča sa Kelnom pre 28 godina, ali i još nekih duela sa nemačkim klubovima.

Fudbal 27.09.2017 | 17:00
Džajić: Najvažniji meč sa Nijemcima smo već dobili!
Legenda Crvena zvezde Dragan Džajić rekao je da ne treba porediti sutrašnji duel sa Kelnom u Ligi Evrope sa onim iz 1989. godine, kada je posle 2:0 u Beogradu u revanšu nemački tim slavio 3:0 i prošao dalje u Kupu UEFA.

"Nijedan poraz nije prijatan, ali taj posebno jer smo u Beogradu i veći deo meča u Kelnu bili bolji. Ipak, to je istorija, često smo igrali sa Nemcima, ali najvažniji meč smo dobili, onaj protiv Bajerna 1991. godine. Meni je žao što se malo u drugi plan stavlja finale Kupa UEFA iz 1979. sa Menhengladbahom jer je to takođe veliki uspeh. Rivali koje smo tada izbacili nisu slabiji od onih 1991", rekao je Džajić uoči puta u Keln.

On ne krije da je veoma zadovoljan kako igra ovaj Zvezdin tim, ali ističe da ekipa treba da ostane čvrsto na zemlji.

"Sviđa mi se ovaj tim i ima prostora da bude još bolji, s obzirom na veliki broj novih igrača. Ušlo se u Ligu Evrope, igra se dobro u prvenstvu, ali uvek treba biti na zemlji, ovo je Zvezda, a turbulencije nisu iste ovde i u nekom drugom klubu".

Počasni predsednik crveno-belih smatra da Zvezda u Kelnu treba da nastupi bez pritiska.

"Nema razloga za opterećenje, momci treba da izađu i odigraju meč na dobrom terenu, pa šta bude. Velika je razlika u kvalitetu dve lige, ali uvek sve zavisi od terena. Nadam se dobrom rezultatu. Ovo je jedan novi početak za Zvezdu", poručio je Džajić.

Meč Keln - Crvena zvezda u Ligi Evrope na programu je u četvrtak od 19 časova.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar