Чолаковићева ће бити саслушана

Расправа у оквиру дисциплинског поступка против амбасадора БиХ у Хагу Мирсаде Чолаковић заказана је за 4. октобар, потврдио је Срни начелник Канцеларије за односе с јавношћу Министарства иностраних послова БиХ Небојша Регоје.

Босна и Херцеговина 27.09.2017 | 11:59
Чолаковићева ће бити саслушана
Он је напоменуо да је на расправу заказану за 4. октобар позвана и Чолаковићева.

"Дисциплински поступак је покренут по три тачке - непоступање по писаној инструкцији министра иностраних послова и недостављање писма примаоцу; отварање затворене поштанске пошиљке намијењене другом лицу, члану Предсједништва БиХ; те отварање затворене поштанске пошиљке намијењене другом лицу, предсједавајућем Предсједништва БиХ", рекао је Регоје.

Он је подсјетио да је на приједлог министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка Министарство 19. јула донијело одлуку о покретању дисциплинског поступка против Чолаковићеве.

Проблем са Чолаковићевом је настао након што је тадашњи предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић саопштио да је отварано писмо које му је упућено из Међународног суда правде у Хагу.

Писмо је Иванићу упућено посредством Амбасаде БиХ у Холандији, а у том тренутку на функцији амбасадора била је Чолаковићева. 

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

како

27.09.2017 11:15

Ста треба ту цекати, ниста се неце сазнати и она це опет да то ради а мозда и висе. ОДМАХ ЈЕ СМЈЕНИТИ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цоурт

27.09.2017 12:01

Треба се прво доказати да је она лицно отварала писмо, мозда је неки радник амбасаде био који отвара писма.

Name

ре

27.09.2017 15:19

У амбасади постоји дежурни СДА отварач писама. Мора шеф знати шта ко пише, можда има нешто против њега......