Čolakovićeva će biti saslušana

Rasprava u okviru disciplinskog postupka protiv ambasadora BiH u Hagu Mirsade Čolaković zakazana je za 4. oktobar, potvrdio je Srni načelnik Kancelarije za odnose s javnošću Ministarstva inostranih poslova BiH Nebojša Regoje.

Bosna i Hercegovina 27.09.2017 | 11:59
Čolakovićeva će biti saslušana
On je napomenuo da je na raspravu zakazanu za 4. oktobar pozvana i Čolakovićeva.

"Disciplinski postupak je pokrenut po tri tačke - nepostupanje po pisanoj instrukciji ministra inostranih poslova i nedostavljanje pisma primaocu; otvaranje zatvorene poštanske pošiljke namijenjene drugom licu, članu Predsjedništva BiH; te otvaranje zatvorene poštanske pošiljke namijenjene drugom licu, predsjedavajućem Predsjedništva BiH", rekao je Regoje.

On je podsjetio da je na prijedlog ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka Ministarstvo 19. jula donijelo odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Čolakovićeve.

Problem sa Čolakovićevom je nastao nakon što je tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić saopštio da je otvarano pismo koje mu je upućeno iz Međunarodnog suda pravde u Hagu.

Pismo je Ivaniću upućeno posredstvom Ambasade BiH u Holandiji, a u tom trenutku na funkciji ambasadora bila je Čolakovićeva. 

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kako

27.09.2017 11:15

Sta treba tu cekati, nista se nece saznati i ona ce opet da to radi a mozda i vise. ODMAH JE SMJENITI!

ODGOVORITE
Name

Court

27.09.2017 12:01

Treba se prvo dokazati da je ona licno otvarala pismo, mozda je neki radnik ambasade bio koji otvara pisma.

Name

ре

27.09.2017 15:19

У амбасади постоји дежурни СДА отварач писама. Мора шеф знати шта ко пише, можда има нешто против њега......