Спреман платити политичку цијену

Не постоји никакав текст финалног споразума између Београда и Приштине, нема столице за Косово у УН, нити има било чега без одлуке Србије, рекао је вечерас предсједник Србије Александар Вучић.

Србија 26.09.2017 | 22:18
Спреман платити политичку цијену
Вучић је у интервјуу РТС- у истакао да ће компромисно рјешење за Косово и Метохију бити јако тешко постићи, али да је он спреман да за то плати политичку цијену, како "наша дјеца не би морала да се баве тим питањем".

Чињеница да без Србије није могућа никаква одлука, Вучић је истакао да управо то подиуже нашу одговорност:

"У томе и јесте наша одговорност", истакао је предсједник Србије у интервјуу за РТС и објаснио да је "наша одговорност да бринемо о безбједности Срба на Косову и Метохији, о њиховим животима, о нашој територији и о нашој будућности".

Кад се све то има у виду јасно је, рекао је, да нема идеалних рјешења, а какво год да буде предложено јасно је да ће бити непопуларно.

Он је одбацио наводе да је проналажење рјешења за Косово и Метохију неминовно, примијетивши да је у САД неминовно само платити порез и умријети, а да у Србији чак ни плаћање пореза, на жалост, није неминовно.

Вучић истиче да су, шта више, мале шансе да се пронађе компромисно рјешење, и додао: "Али, спреман сам да политички страдам у борби за то, а у жељи да наша деца у будућности могу да се баве нечим другим.

Вучић: Упамтиће ме као човека који је сам отишао са власти

Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да ће остати упамћен као човјек који је сам отишао са власти, "јер нису успели да га победе".

Додао је да ће га упамтити и због реформи, али и уколико садашња власт успије да ријеши односе у региону.

Он је за РТС навео да су Борис Тадић и Војислав Коштуница остали упамћени јер је у вријеме њихове власти проглашена независност Косова.

Такође, навео је да је независност проглашена док су се Коштуница и Тадић “свађали”.

Извор: Тањуг

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

Драгутин

26.09.2017 20:24

Косово је фиктивно шиптарско,само док Северна Кореја не разори америку!!!А на то баш и нећемо дуго чекати!!! Севернокорејски ракетни напад на САД означиће крај окупације шиптара и САД Косова и Метохије!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре.Драгутин

26.09.2017 20:30

Ти си један тип за психијатрије

Name

@Ре.Драгутин

26.09.2017 20:47

А ти си један неписмен тип који се мјеша у србску ствар.

Name

Лазно Име

26.09.2017 21:11

@ Глупави Драгутин Ти си један од ријетких па чак и у свијету који мисли да Кореја може побиједити УСА. Ако мали дебиласти Ким настави изазивати,изазваце разарање своје(приватне) државе!

Name

ДЕГОТХИА

26.09.2017 22:08

А ЈА САМ УЖИВАО ГЛЕДАЈУЋУ ОЛИВЕРУ... ХРАБРА ЖЕНА И ЈОШ ХРАБРИЈИ НОВИНАР - НЕМА ШТА... НА ТРЕНУТАК ЈЕ БИО СПРЕМАН И ДА ЈЕ ПОВРИЈЕДИ - А О ПОДРУГЉИВОСТИ И ДА НЕ ГОВОРИМ, ТО СУ СВИ ВИДЈЕЛИ...

Name

Циганија

26.09.2017 22:35

Маштајте православци... ко цигани у Кустурицином филму.

Name

Православац

27.09.2017 06:17

Они који нису ваљали као православци давно су промијенили вјеру, а сада не знају ни како им се нација (народ) зове, па јој име мијењају сваких двадесет година.

Name

Тиранија

27.09.2017 06:17

Ста мислите дали неко из ртрс -а смије Молокраду постсвљти питања, о економији, како су три банке пропале, гдје нестасе милијарде, откуд му вила у бгд...итд итд, тај новинар никад висе неби кроцио у зграду ртрс -а, Милокрад кад гостује ту на ртрс питања се знају унспријед, пресједнице јеси ли се уморио, пресједнице откуд толика енергија, пресиједнице дали ви фактицки имате слободног времена... е то су питања резимаког ртрс -а!!!! био је он код Оливере испрескала га ко малог мајмуна, горе него Цедо Јовановиц кад је са њим на дуел излазио. Ови сто га бране и подрзавају само једну добру ствар нека наведу да је урадио за нас обицан народ.

Name

075

27.09.2017 07:34

@ Драгутин Поштујем код вас што "упецате много сомова" на ваше постове, мада мислим да вас ово само насмијава!!

Name

Зоол

26.09.2017 20:31

Мало сам гледао,издрзах цијела два минута и за то вријеме висе је он поставио питања тј на свако Оливерино он је њој поставио седам.Иста школа као и Додик.Армије гласача износе изборе,опозиција растурена а апстиненти тј они које нико не гони по страначким трибинама и да сликају изборни листић јер им откази висе над главом презиру политику.Тако са 30% становника који су ухљебљени на државне јасле они владају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп. Зоол

27.09.2017 02:14

Нигдје као над РС се нису надвили црни облаци !!! Овдје је цисто једноумље резима Вуциц бар прица о економији, новим радним мјестима, инвеститорима, дрзава је у суфициту, банке непропадају, динар стабилан итд Али овдје брате !!! Црни облаци су се надвили 11 год над РС , пљацка, све птопада, зиви се од кредита, продано све сто вриједи у РС (сем ЕПРС) али неце ни она јос дуго, омладина одлази, цијеле породице се исрљавају, медијски мрак влада од стране РТРС -а (гдје нема кабловски оператера). Једноставно за пар год ако се настави овакав " егзодус " радно способног становниства у РС -ој це остати Додикови гласаци са будзета и пензионери. Истина 100% ,зиви били па видјели ..,

Name

Крајишник

26.09.2017 20:43

Ја ћу те памтити по лагању, ударању на интелигенцију. Највише си лагао Србе западно од Дрине. Прочитан си па зато одлазиш. Тај којег си подржавао опет ће те почастити као и прије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

26.09.2017 21:28

Он це признати Косово. Нема дилеме.

Name

истина

27.09.2017 07:14

Ово је само припрема за признање косова! Употедите ову изјаву са оном од прије неколоко дана кад је најавио компромисно рјесење. Исто као Додиг, референдум хаха хаха...

Name

АТР

27.09.2017 03:53

СВИМА НАМ ЈЕ позната реалносте да је Косово независно И да је Република.САМО замајаваре народ И пребацујете лоптицу са реалних економских проблема у Србији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Траитор

27.09.2017 04:47

Одрадиће посао за стране менторе, он и његови најближи сарадници узеће огромну лову и напустиће функцију....једини на губитку остају Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

27.09.2017 07:20

Од противника гори је издајник.

Name

Цоце

27.09.2017 04:55

Од Вуцка Игор Црнадак треба да уци,под хитно. Он це критиковати Б.Тадица или В.Коштуницу код куце,а никада у иностранству пред странцима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

хамис

27.09.2017 05:52

Ти цес отици као сто сам реце јер цес "заврсити Косово" а тата Сорос на слуцајном сусрету пре пар дана дао нову задацу издајнице.Зато цес отици јер ти је налогодавцима увјек мало .Ста год урадис они хоце јос.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазно Име

27.09.2017 08:08

Погледајте истини у очи! Није Вучић издајник он је заједно са Дацицем лажов. СРБИ И СРБИЈА СУ МАЛИ И НЕМОЋНИ ПО ОВОМ ПИТАЊУ. МАЛИ И НЕМОЋНИ! Ово је у памет свима који хоће више изгубе и свога! Тако то сада иде,ко почне следећи сукоб изгубице дио своје територије.

ОДГОВОРИТЕ