Spreman platiti političku cijenu

Ne postoji nikakav tekst finalnog sporazuma između Beograda i Prištine, nema stolice za Kosovo u UN, niti ima bilo čega bez odluke Srbije, rekao je večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Srbija 26.09.2017 | 22:18
Spreman platiti političku cijenu
Vučić je u intervjuu RTS- u istakao da će kompromisno rješenje za Kosovo i Metohiju biti jako teško postići, ali da je on spreman da za to plati političku cijenu, kako "naša djeca ne bi morala da se bave tim pitanjem".

Činjenica da bez Srbije nije moguća nikakva odluka, Vučić je istakao da upravo to podiuže našu odgovornost:

"U tome i jeste naša odgovornost", istakao je predsjednik Srbije u intervjuu za RTS i objasnio da je "naša odgovornost da brinemo o bezbjednosti Srba na Kosovu i Metohiji, o njihovim životima, o našoj teritoriji i o našoj budućnosti".

Kad se sve to ima u vidu jasno je, rekao je, da nema idealnih rješenja, a kakvo god da bude predloženo jasno je da će biti nepopularno.

On je odbacio navode da je pronalaženje rješenja za Kosovo i Metohiju neminovno, primijetivši da je u SAD neminovno samo platiti porez i umrijeti, a da u Srbiji čak ni plaćanje poreza, na žalost, nije neminovno.

Vučić ističe da su, šta više, male šanse da se pronađe kompromisno rješenje, i dodao: "Ali, spreman sam da politički stradam u borbi za to, a u želji da naša deca u budućnosti mogu da se bave nečim drugim.

Vučić: Upamtiće me kao čoveka koji je sam otišao sa vlasti

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će ostati upamćen kao čovjek koji je sam otišao sa vlasti, "jer nisu uspeli da ga pobede".

Dodao je da će ga upamtiti i zbog reformi, ali i ukoliko sadašnja vlast uspije da riješi odnose u regionu.

On je za RTS naveo da su Boris Tadić i Vojislav Koštunica ostali upamćeni jer je u vrijeme njihove vlasti proglašena nezavisnost Kosova.

Takođe, naveo je da je nezavisnost proglašena dok su se Koštunica i Tadić “svađali”.

Izvor: Tanjug

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

Dragutin

26.09.2017 20:24

Kosovo je fiktivno šiptarsko,samo dok Severna Koreja ne razori ameriku!!!A na to baš i nećemo dugo čekati!!! Severnokorejski raketni napad na SAD označiće kraj okupacije šiptara i SAD Kosova i Metohije!!!

ODGOVORITE
Name

Re.Dragutin

26.09.2017 20:30

Ti si jedan tip za psihijatrije

Name

@Re.Dragutin

26.09.2017 20:47

А ти си један неписмен тип који се мјеша у србску ствар.

Name

Lazno Ime

26.09.2017 21:11

@ Glupavi Dragutin Ti si jedan od rijetkih pa čak i u svijetu koji misli da Koreja može pobijediti USA. Ako mali debilasti Kim nastavi izazivati,izazvace razaranje svoje(privatne) države!

Name

DEGOTHIA

26.09.2017 22:08

A JA SAM UŽIVAO GLEDAJUĆU OLIVERU... HRABRA ŽENA I JOŠ HRABRIJI NOVINAR - NEMA ŠTA... NA TRENUTAK JE BIO SPREMAN I DA JE POVRIJEDI - A O PODRUGLJIVOSTI I DA NE GOVORIM, TO SU SVI VIDJELI...

Name

Ciganija

26.09.2017 22:35

Maštajte pravoslavci... ko cigani u Kusturicinom filmu.

Name

Pravoslavac

27.09.2017 06:17

Oni koji nisu valjali kao pravoslavci davno su promijenili vjeru, a sada ne znaju ni kako im se nacija (narod) zove, pa joj ime mijenjaju svakih dvadeset godina.

Name

Tiranija

27.09.2017 06:17

Sta mislite dali neko iz rtrs -a smije Molokradu postsvljti pitanja, o ekonomiji, kako su tri banke propale, gdje nestase milijarde, otkud mu vila u bgd...itd itd, taj novinar nikad vise nebi krocio u zgradu rtrs -a, Milokrad kad gostuje tu na rtrs pitanja se znaju unsprijed, presjednice jesi li se umorio, presjednice otkud tolika energija, presijednice dali vi fakticki imate slobodnog vremena... e to su pitanja rezimakog rtrs -a!!!! bio je on kod Olivere ispreskala ga ko malog majmuna, gore nego Cedo Jovanovic kad je sa njim na duel izlazio. Ovi sto ga brane i podrzavaju samo jednu dobru stvar neka navedu da je uradio za nas obican narod.

Name

075

27.09.2017 07:34

@ Dragutin Poštujem kod vas što "upecate mnogo somova" na vaše postove, mada mislim da vas ovo samo nasmijava!!

Name

Zool

26.09.2017 20:31

Malo sam gledao,izdrzah cijela dva minuta i za to vrijeme vise je on postavio pitanja tj na svako Oliverino on je njoj postavio sedam.Ista škola kao i Dodik.Armije glasača iznose izbore,opozicija rasturena a apstinenti tj oni koje niko ne goni po stranačkim tribinama i da slikaju izborni listić jer im otkazi vise nad glavom preziru politiku.Tako sa 30% stanovnika koji su uhljebljeni na državne jasle oni vladaju.

ODGOVORITE
Name

Rep. Zool

27.09.2017 02:14

Nigdje kao nad RS se nisu nadvili crni oblaci !!! Ovdje je cisto jednoumlje rezima Vucic bar prica o ekonomiji, novim radnim mjestima, investitorima, drzava je u suficitu, banke nepropadaju, dinar stabilan itd Ali ovdje brate !!! Crni oblaci su se nadvili 11 god nad RS , pljacka, sve ptopada, zivi se od kredita, prodano sve sto vrijedi u RS (sem EPRS) ali nece ni ona jos dugo, omladina odlazi, cijele porodice se isrljavaju, medijski mrak vlada od strane RTRS -a (gdje nema kablovski operatera). Jednostavno za par god ako se nastavi ovakav " egzodus " radno sposobnog stanovnistva u RS -oj ce ostati Dodikovi glasaci sa budzeta i penzioneri. Istina 100% ,zivi bili pa vidjeli ..,

Name

Krajišnik

26.09.2017 20:43

Ja ću te pamtiti po laganju, udaranju na inteligenciju. Najviše si lagao Srbe zapadno od Drine. Pročitan si pa zato odlaziš. Taj kojeg si podržavao opet će te počastiti kao i prije.

ODGOVORITE
Name

re

26.09.2017 21:28

On ce priznati Kosovo. Nema dileme.

Name

istina

27.09.2017 07:14

Ovo je samo priprema za priznanje kosova! Upotedite ovu izjavu sa onom od prije nekoloko dana kad je najavio kompromisno rjesenje. Isto kao Dodig, referendum haha haha...

Name

ATR

27.09.2017 03:53

SVIMA NAM JE poznata realnoste da je Kosovo nezavisno I da je Republika.SAMO zamajavare narod I prebacujete lopticu sa realnih ekonomskih problema u Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Traitor

27.09.2017 04:47

Odradiće posao za strane mentore, on i njegovi najbliži saradnici uzeće ogromnu lovu i napustiće funkciju....jedini na gubitku ostaju Srbi.

ODGOVORITE
Name

Piksi

27.09.2017 07:20

Od protivnika gori je izdajnik.

Name

Coce

27.09.2017 04:55

Od Vucka Igor Crnadak treba da uci,pod hitno. On ce kritikovati B.Tadica ili V.Koštunicu kod kuce,a nikada u inostranstvu pred strancima.

ODGOVORITE
Name

hamis

27.09.2017 05:52

Ti ces otici kao sto sam rece jer ces "zavrsiti Kosovo" a tata Soros na slucajnom susretu pre par dana dao novu zadacu izdajnice.Zato ces otici jer ti je nalogodavcima uvjek malo .Sta god uradis oni hoce jos.

ODGOVORITE
Name

Lazno Ime

27.09.2017 08:08

Pogledajte istini u oči! Nije Vučić izdajnik on je zajedno sa Dacicem lažov. SRBI I SRBIJA SU MALI I NEMOĆNI PO OVOM PITANJU. MALI I NEMOĆNI! Ovo je u pamet svima koji hoće više izgube i svoga! Tako to sada ide,ko počne sledeći sukob izgubice dio svoje teritorije.

ODGOVORITE