Маљковић: Помоћ Источном Сарајеву

Олимпијски комитет Србије заједно са Владом Србије помоћи ће Источном Сарајеву и Сарајеву у организацији Европског олимпијског фестивала младих 2019. године, да би одржавање тог великог спортског догађаја било изванредно, изјавио је данас у Источном Сарајеву предсједник Олимпијског комитета Србије Божидар Маљковић.

Република Српска 26.09.2017 | 22:15
Маљковић: Помоћ Источном Сарајеву
Маљковић је, након састанка са градоначелником Источног Сарајева Ненадом Вуковићем, рекао новинарима да је ова институција уложила велике напоре да би Међународни олимпијски комитет додијелио организацију Еyоф-а Источном Сарајеву и Сарајеву.

Он је навео да му је некадашњи предсједник МОК-а Хуан Антонио Самаран рекао да за вријеме његовог живота ниједна спортска манифестације није била организована као Зимска олимпијада у Сарајеву, изразивши увјерење да ће то бити случај и са организацијом Еyоф-а.

Маљковић, који је и прослављени кошаркашки тренер, нагласио је да мора постојати мост сарадње између Источног Сарајева, Републике Српске и Београда, да та сарадња за сада добро функционише, али да увијек има простора за њено унапређење.

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић је изјавио да је Олимпијски комитет Србије пријатељ Републике Српске и Источног Сарајева и веома важан партнер када је ријеч о организацији Еyоф-а 2019. године.

Он је изразио захвалност Србији и њеном олимпијском комитету за подршку, додајући да је уз њихову помоћ од ЕОК-а добијена организација тог значајног такмичења.

Вуковић је додао и да један број људи који је укључен у рад Олимијског комитета Србије помаже у вези са организацијом Еyоф-а, пошто Србија има огромно искуство у организацији великих међународних такмичења.

Он је подсјетио и на недавну посјету предсједника Србије Александра Вучића, који је рекао да ће Србија у наредном периоду подржати неке пројекте у Источном Сарајеву и Сарајеву, међу којима би могла бити и подршка у вези са организацијом Еyоф-а.

Вуковић је навео да је са Маљковићем разговарано и о одличним условима за припреме које је Одбојкашка репрезентација Србије имала недавно на Палама, изразивши задовољство што ће ова општина постати нова мала база за одбојкашке селекције Србије.

"Разговарали смо о феноменалним условима које пружа Спортско-рекреативни центар `Пеки` на Палама и Јахорина као планина која може да буде добар домаћин бројним спортским екипама и поједницима из Србије. Разговарали смо и о новим селекцијама Србије које би могле да имају припреме у Источном Сарајеву, што би за нас било од великог значаја", напоменуо је Вуковић.

Он је поменуо и бројне спортисте из Источног Сарајева који су, такмичећи се за Србију, остварили запажене резултате, изразивши захвалност Србији што држи отворена врата за спортисте из Републике Српске.

Осим Маљковића, састанку у Источном Сарајеву присуствовали су генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки и извршни директор Дамир Штајнер.

Делегација Олимпијског комитета Србије борави у званичној посјети Олимпијском комитету БиХ поводом 25 година од оснивања.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лија

27.09.2017 11:40

Ево прилике да Вуковић и Брчакло нешто озбиљније направе на Јахорини. Плацеве су купили, предстоји градња апартмана.....

ОДГОВОРИТЕ