Maljković: Pomoć Istočnom Sarajevu

Olimpijski komitet Srbije zajedno sa Vladom Srbije pomoći će Istočnom Sarajevu i Sarajevu u organizaciji Evropskog olimpijskog festivala mladih 2019. godine, da bi održavanje tog velikog sportskog događaja bilo izvanredno, izjavio je danas u Istočnom Sarajevu predsjednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Republika Srpska 26.09.2017 | 22:15
Maljković: Pomoć Istočnom Sarajevu
Maljković je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Nenadom Vukovićem, rekao novinarima da je ova institucija uložila velike napore da bi Međunarodni olimpijski komitet dodijelio organizaciju Eyof-a Istočnom Sarajevu i Sarajevu.

On je naveo da mu je nekadašnji predsjednik MOK-a Huan Antonio Samaran rekao da za vrijeme njegovog života nijedna sportska manifestacije nije bila organizovana kao Zimska olimpijada u Sarajevu, izrazivši uvjerenje da će to biti slučaj i sa organizacijom Eyof-a.

Maljković, koji je i proslavljeni košarkaški trener, naglasio je da mora postojati most saradnje između Istočnog Sarajeva, Republike Srpske i Beograda, da ta saradnja za sada dobro funkcioniše, ali da uvijek ima prostora za njeno unapređenje.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković je izjavio da je Olimpijski komitet Srbije prijatelj Republike Srpske i Istočnog Sarajeva i veoma važan partner kada je riječ o organizaciji Eyof-a 2019. godine.

On je izrazio zahvalnost Srbiji i njenom olimpijskom komitetu za podršku, dodajući da je uz njihovu pomoć od EOK-a dobijena organizacija tog značajnog takmičenja.

Vuković je dodao i da jedan broj ljudi koji je uključen u rad Olimijskog komiteta Srbije pomaže u vezi sa organizacijom Eyof-a, pošto Srbija ima ogromno iskustvo u organizaciji velikih međunarodnih takmičenja.

On je podsjetio i na nedavnu posjetu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je rekao da će Srbija u narednom periodu podržati neke projekte u Istočnom Sarajevu i Sarajevu, među kojima bi mogla biti i podrška u vezi sa organizacijom Eyof-a.

Vuković je naveo da je sa Maljkovićem razgovarano i o odličnim uslovima za pripreme koje je Odbojkaška reprezentacija Srbije imala nedavno na Palama, izrazivši zadovoljstvo što će ova opština postati nova mala baza za odbojkaške selekcije Srbije.

"Razgovarali smo o fenomenalnim uslovima koje pruža Sportsko-rekreativni centar `Peki` na Palama i Jahorina kao planina koja može da bude dobar domaćin brojnim sportskim ekipama i pojednicima iz Srbije. Razgovarali smo i o novim selekcijama Srbije koje bi mogle da imaju pripreme u Istočnom Sarajevu, što bi za nas bilo od velikog značaja", napomenuo je Vuković.

On je pomenuo i brojne sportiste iz Istočnog Sarajeva koji su, takmičeći se za Srbiju, ostvarili zapažene rezultate, izrazivši zahvalnost Srbiji što drži otvorena vrata za sportiste iz Republike Srpske.

Osim Maljkovića, sastanku u Istočnom Sarajevu prisustvovali su generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki i izvršni direktor Damir Štajner.

Delegacija Olimpijskog komiteta Srbije boravi u zvaničnoj posjeti Olimpijskom komitetu BiH povodom 25 godina od osnivanja.

Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Лија

27.09.2017 13:40

Ево прилике да Вуковић и Брчакло нешто озбиљније направе на Јахорини. Плацеве су купили, предстоји градња апартмана.....

ODGOVORITE