Савјет министара о сивој листи

Акциони план за БиХ за отклањање недостатака у борби против прања новца с циљем хармонизације система спречавања прања новца и финансирања тероризма проведен је у складу са препорукама радне групе за финансијско дјеловање /ФАТФ/, констатовано је на данашњој сједници Савјета министара.

Босна и Херцеговина 26.09.2017 | 22:11
Савјет министара о сивој листи
Савјет министара позвао је све надлежне институције и друга тијела да континуирано наставе активности на спровођењу донесених прописа из ФАТФ Акционог плана.

Министарство иностраних послова БиХ ће одмах почети дипломатске активности и промовисати остварене резултате у реализацији Акционог плана ради спровођења процедуре уклањања БиХ са "ФАТФ сиве листе", саопштено је из Савјета министара.

Према информацији Министарства безбједности БиХ, Акциони план који је донио Савјет министара у протекле двије године спроводило је 14 институција и агенција са ентитетског и нивоа БиХ, али је у реализацији активности учествовао знатно већи број извршилаца у складу са уставним уређењем.

Ради усклађивања са препорукама ФАТФ-а, надлежне институције у БиХ донијеле су 19 прописа у областима спречавања прања новца, осигурања, вриједносних папира, борбе против финансирања тероризма, спровођења одговарајућих резолуција УН, уређења непрофитног сектора, те прекограничне контроле валута.

Извор: СРНА

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Шупља Прича

27.09.2017 06:25

Новоматиц већ годинама пере новац преко БиХ а ова господа хватају шверцере дувана. Новоматицове фирме НОВО РС доо и РСА ГАМИНГ Доо у којима Додик има власнички пакет 20% перу новац под заштитом институција Републике Српске. Срамота је да се ови појављују у јавност.

ОДГОВОРИТЕ