Savjet ministara o sivoj listi

Akcioni plan za BiH za otklanjanje nedostataka u borbi protiv pranja novca s ciljem harmonizacije sistema sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma proveden je u skladu sa preporukama radne grupe za finansijsko djelovanje /FATF/, konstatovano je na današnjoj sjednici Savjeta ministara.

Bosna i Hercegovina 26.09.2017 | 22:11
Savjet ministara o sivoj listi
Savjet ministara pozvao je sve nadležne institucije i druga tijela da kontinuirano nastave aktivnosti na sprovođenju donesenih propisa iz FATF Akcionog plana.

Ministarstvo inostranih poslova BiH će odmah početi diplomatske aktivnosti i promovisati ostvarene rezultate u realizaciji Akcionog plana radi sprovođenja procedure uklanjanja BiH sa "FATF sive liste", saopšteno je iz Savjeta ministara.

Prema informaciji Ministarstva bezbjednosti BiH, Akcioni plan koji je donio Savjet ministara u protekle dvije godine sprovodilo je 14 institucija i agencija sa entitetskog i nivoa BiH, ali je u realizaciji aktivnosti učestvovao znatno veći broj izvršilaca u skladu sa ustavnim uređenjem.

Radi usklađivanja sa preporukama FATF-a, nadležne institucije u BiH donijele su 19 propisa u oblastima sprečavanja pranja novca, osiguranja, vrijednosnih papira, borbe protiv finansiranja terorizma, sprovođenja odgovarajućih rezolucija UN, uređenja neprofitnog sektora, te prekogranične kontrole valuta.

Izvor: SRNA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Šuplja Priča

27.09.2017 06:25

Novomatic već godinama pere novac preko BiH a ova gospoda hvataju švercere duvana. Novomaticove firme NOVO RS doo i RSA GAMING Doo u kojima Dodik ima vlasnički paket 20% peru novac pod zaštitom institucija Republike Srpske. Sramota je da se ovi pojavljuju u javnost.

ODGOVORITE