Дијего Коста је УСПИО!

После силних перипетија, преговора, СМС порука, смејања тренера Челсија Антонија Контеа. . . Дијего Коста се вратио у Атлетико Мадрид.

Фудбал 27.09.2017 | 10:45
Дијего Коста је УСПИО!
Пре нешто више од месец дана, тренер Челсија Антонио Конте се на конференцији за новинаре заценио од смеха када је од новинара чуо изјаву Дијега Косте да га у лондонском клубу третирају као криминалца и да му не дају да се врати у Атлетико Мадрид.

Након што је обрисао сузе од смеха и прибрао се, Италијан је рекао да је Дијего Коста за њега ПРОШЛОСТ.

"Нисам заинтересован да наставимо сарадњу. За мене је он прошлост. Стоп", рекао је Конте.

Нападач Челсија чекао је да се управа лондонског клуба смилује и чекао је све до прошле недеље, када је договор постигнут, а од вечерас је и комплетирао трансфер у Атлетико Мадрид. Тачније, вратио се у шпански клуб.

Али, Коста неће моћи да игра за Атлетико све до 1. јануара када ће истећи ФИФА забрана регистровања нових фудбалера коју су "атлети" зарадили кршењем правила приликом трансфера малолетних фудбалера.

Коста је из Атлетика прешао у Челси 2014. године и постигао је 59 голова у 120 утакмица. Са Челсијем је освојио две титуле шампиона Енглеске и Лига куп.

Атлетико и Челси су се, преносе енглески медији, договорили су да шампион Енглеске добије одмах 55 милиона евра, а да наредних десет буде исплаћено уколико 28-годишњи центарфор испуни услове унете у клаузулу који се тичу броја наступа, голова, трофеја...

Коста ће, тако, у јануару постати најскупље појачање Атлетика у историји, три и по године након што га је овај клуб продао Челсију за 38 милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар