Dijego Kosta je USPIO!

Posle silnih peripetija, pregovora, SMS poruka, smejanja trenera Čelsija Antonija Kontea. . . Dijego Kosta se vratio u Atletiko Madrid.

Fudbal 27.09.2017 | 10:45
Dijego Kosta je USPIO!
Pre nešto više od mesec dana, trener Čelsija Antonio Konte se na konferenciji za novinare zacenio od smeha kada je od novinara čuo izjavu Dijega Koste da ga u londonskom klubu tretiraju kao kriminalca i da mu ne daju da se vrati u Atletiko Madrid.

Nakon što je obrisao suze od smeha i pribrao se, Italijan je rekao da je Dijego Kosta za njega PROŠLOST.

"Nisam zainteresovan da nastavimo saradnju. Za mene je on prošlost. Stop", rekao je Konte.

Napadač Čelsija čekao je da se uprava londonskog kluba smiluje i čekao je sve do prošle nedelje, kada je dogovor postignut, a od večeras je i kompletirao transfer u Atletiko Madrid. Tačnije, vratio se u španski klub.

Ali, Kosta neće moći da igra za Atletiko sve do 1. januara kada će isteći FIFA zabrana registrovanja novih fudbalera koju su "atleti" zaradili kršenjem pravila prilikom transfera maloletnih fudbalera.

Kosta je iz Atletika prešao u Čelsi 2014. godine i postigao je 59 golova u 120 utakmica. Sa Čelsijem je osvojio dve titule šampiona Engleske i Liga kup.

Atletiko i Čelsi su se, prenose engleski mediji, dogovorili su da šampion Engleske dobije odmah 55 miliona evra, a da narednih deset bude isplaćeno ukoliko 28-godišnji centarfor ispuni uslove unete u klauzulu koji se tiču broja nastupa, golova, trofeja...

Kosta će, tako, u januaru postati najskuplje pojačanje Atletika u istoriji, tri i po godine nakon što ga je ovaj klub prodao Čelsiju za 38 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar