Патолог: Нетачни медијски написи

Патолог Зоран Станковић, који је обавио судскомедицинско вјештачење убијене пјевачице Јелене Марјановић, каже да су медијски написи о његовом налазу нетачни.

Србија 26.09.2017 | 21:34
Патолог: Нетачни медијски написи
Станковић је у писаној изјави достављеној Тањугу рекао да су се у медијима појавиле бројне спекулације, произвољна тумачења, нетачности и недосљедна објашњења у вези са судскомедицинским и трасеолошким вјештачењем околности под којима је - како и гдје наступила смрт пјевачице Јелене Марјановић.

"У име комисије вештака, вештачење сам предао надлежном заменику тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Београду 21. септембра. Након тога и поред бројних молби заинтересованих лица, нисам коментарисао нити учинио доступним предато експертизно мишљење, због обавеза које проистичу из Закона и обухваћене су Хипократовом заклетвом", навео је Станковић. 

Он је напоменуо да ће на сва питања заинтересованих лица у вези са вјештачењем, које се у медијима назива "супервјештачење", одговорити када буде позван и када за то дође вријеме, искључиво по одобрењу и пред надлежним органима тужилаштва и правосуђа. 

Ти органи су, како подсјећа Станковић, једини овлашћени да утврде истину везану за смрт Јелене Марјановић, "а за свој рад одговарају грађанима Републике Србије, у чије име доносе одлуке, поред осталог и за насилно узимање туђег живота".

Јелена Марјановић убијена је 2. априла 2016. године у Борчи, а након годину и по, 15. септембра је ухапшен њен супруг Зоран под сумњом да је непосредни извршилац убиства.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Фантом

26.09.2017 20:29

Није ми јасно то новинарско утркивање са изношењем некаквих нових сазнања везаних за смрт несрећне жене. У прво вријеме то ће да продаје новине али оставља се лош утисак са таквим контрадикторним информацијама које трају годину и по дана. Ти текстови прелазе у досаду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Фантом

27.09.2017 05:49

Они који су то радили некоректно и бахато само ради вијести су "лешинари" а ови други треба да их именују и да се јавно ограде од онаквих.

Name

Роки

26.09.2017 22:16

Застити све новинаре, по сваку цијену, али Белог медвједа мозес убити ако ти направи стету, немој новинара слуцајно да погледас попреко.

ОДГОВОРИТЕ