Patolog: Netačni medijski napisi

Patolog Zoran Stanković, koji je obavio sudskomedicinsko vještačenje ubijene pjevačice Jelene Marjanović, kaže da su medijski napisi o njegovom nalazu netačni.

Srbija 26.09.2017 | 21:34
Patolog: Netačni medijski napisi
Stanković je u pisanoj izjavi dostavljenoj Tanjugu rekao da su se u medijima pojavile brojne spekulacije, proizvoljna tumačenja, netačnosti i nedosljedna objašnjenja u vezi sa sudskomedicinskim i traseološkim vještačenjem okolnosti pod kojima je - kako i gdje nastupila smrt pjevačice Jelene Marjanović.

"U ime komisije veštaka, veštačenje sam predao nadležnom zameniku tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 21. septembra. Nakon toga i pored brojnih molbi zainteresovanih lica, nisam komentarisao niti učinio dostupnim predato ekspertizno mišljenje, zbog obaveza koje proističu iz Zakona i obuhvaćene su Hipokratovom zakletvom", naveo je Stanković. 

On je napomenuo da će na sva pitanja zainteresovanih lica u vezi sa vještačenjem, koje se u medijima naziva "supervještačenje", odgovoriti kada bude pozvan i kada za to dođe vrijeme, isključivo po odobrenju i pred nadležnim organima tužilaštva i pravosuđa. 

Ti organi su, kako podsjeća Stanković, jedini ovlašćeni da utvrde istinu vezanu za smrt Jelene Marjanović, "a za svoj rad odgovaraju građanima Republike Srbije, u čije ime donose odluke, pored ostalog i za nasilno uzimanje tuđeg života".

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila 2016. godine u Borči, a nakon godinu i po, 15. septembra je uhapšen njen suprug Zoran pod sumnjom da je neposredni izvršilac ubistva.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Fantom

26.09.2017 20:29

Nije mi jasno to novinarsko utrkivanje sa iznošenjem nekakvih novih saznanja vezanih za smrt nesrećne žene. U prvo vrijeme to će da prodaje novine ali ostavlja se loš utisak sa takvim kontradiktornim informacijama koje traju godinu i po dana. Ti tekstovi prelaze u dosadu.

ODGOVORITE
Name

Re Fantom

27.09.2017 05:49

Oni koji su to radili nekorektno i bahato samo radi vijesti su "lešinari" a ovi drugi treba da ih imenuju i da se javno ograde od onakvih.

Name

Roki

26.09.2017 22:16

Zastiti sve novinare, po svaku cijenu, ali Belog medvjeda mozes ubiti ako ti napravi stetu, nemoj novinara slucajno da pogledas popreko.

ODGOVORITE