Мута: Не могу да форсирам 10 младих - испашћу из лиге!

„Имам уговор на три године, мораће да ме трпе“, каже нови тренер Партизана.

Кошарка 27.09.2017 | 10:15
Мута: Не могу да форсирам 10 младих - испашћу из лиге!
Тек једну седмицу ради Мирослав Мута Николић са екипом Партизана. Мало је то времена да би ударио тренерски печат, а с обзиром да има младу и апослутно реконструисану екипу јасно је да је је пред њим велики посао.

Зато, позива на стрпљење кошаркашку јавност у Србији.

“Навијачи Партизана и медији би требало да препознају оно што радим у овом тренутку. То је нови концепт, имамо младе играче. Тадић, Пецарски и многи други. Чека нас мукотрпан рад, да је другачије не бих био ту“, рекао је нови тренер црно-белих после ревијалног сусрета са Фенербахчеом.

Иако је његов тим изгубио (68:82) било је тренутака кад се равноправно носио са прваком Европе.

„Добро смо се показали. Наша игра засад не функционише како сам мислио. Мало нам је потребно да уиграмо ове Американце са осталима. Нисам хтео да доводим високе играче, могуће да дође још један. Колико пара, толико музике. Биће и осцилација, то је нормално са оваквом екипом. Просек је 24 године. Видећемо докле ћемо стићи“.

Партизан неће бити комплетан у првом колу Јадранске лиге, против МЗТ-а у Скопљу (петак, 20.30).

„Можда ће Новица играти пет минута, видећемо како се осећа. Аранитовић има специјалне тренинге. Требало би да га чекамо. Не могу да форсирам баш десет младих играча, испашћу из лиге. Још га нисам видео како игра. Две године није играо због тих повреда. Видећемо да ли ће управа имати времена за тај мој концепт:.. Имам уговор три године, мораће да ме трпе“, добро је расположен Николић.

У том тренутку, убацио се Жељко Обрадовић.

„Да ли је то начин сада да се прича? Није још сезона ни почела“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар спорт

Коментари / 0

Оставите коментар