Muta: Ne mogu da forsiram 10 mladih - ispašću iz lige!

„Imam ugovor na tri godine, moraće da me trpe“, kaže novi trener Partizana.

Košarka 27.09.2017 | 10:15
Muta: Ne mogu da forsiram 10 mladih - ispašću iz lige!
Tek jednu sedmicu radi Miroslav Muta Nikolić sa ekipom Partizana. Malo je to vremena da bi udario trenerski pečat, a s obzirom da ima mladu i aposlutno rekonstruisanu ekipu jasno je da je je pred njim veliki posao.

Zato, poziva na strpljenje košarkašku javnost u Srbiji.

“Navijači Partizana i mediji bi trebalo da prepoznaju ono što radim u ovom trenutku. To je novi koncept, imamo mlade igrače. Tadić, Pecarski i mnogi drugi. Čeka nas mukotrpan rad, da je drugačije ne bih bio tu“, rekao je novi trener crno-belih posle revijalnog susreta sa Fenerbahčeom.

Iako je njegov tim izgubio (68:82) bilo je trenutaka kad se ravnopravno nosio sa prvakom Evrope.

„Dobro smo se pokazali. Naša igra zasad ne funkcioniše kako sam mislio. Malo nam je potrebno da uigramo ove Amerikance sa ostalima. Nisam hteo da dovodim visoke igrače, moguće da dođe još jedan. Koliko para, toliko muzike. Biće i oscilacija, to je normalno sa ovakvom ekipom. Prosek je 24 godine. Videćemo dokle ćemo stići“.

Partizan neće biti kompletan u prvom kolu Jadranske lige, protiv MZT-a u Skoplju (petak, 20.30).

„Možda će Novica igrati pet minuta, videćemo kako se oseća. Aranitović ima specijalne treninge. Trebalo bi da ga čekamo. Ne mogu da forsiram baš deset mladih igrača, ispašću iz lige. Još ga nisam video kako igra. Dve godine nije igrao zbog tih povreda. Videćemo da li će uprava imati vremena za taj moj koncept:.. Imam ugovor tri godine, moraće da me trpe“, dobro je raspoložen Nikolić.

U tom trenutku, ubacio se Željko Obradović.

„Da li je to način sada da se priča? Nije još sezona ni počela“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar