Пуна подршка за реконструкцију

План за реконструкцију Центра за унапређење пољопривреде-Соколац је спреман, а Влада Чилеа ће у наредном периоду дати пуну подршку за ревитализацију Центра, закључено је на данашњем састанку министра спољне трговине и економских односа БиХ Мирка Шаровића, амбасадорице Чилеа Веронике Цхаин, представника чилеанске владе и Организације уједињених нација за исхрану и пољопривреду (ФАО).

Република Српска 26.09.2017 | 16:43
Пуна подршка за реконструкцију
Ријеч је о мултифункционалном центру, чије покретање ће у оквирима шире регије, интегришући различите ресурсе, допринијети руралном развоју, унапређењу пољопривреде и осигурању прихода становништва брдско-планинских подручја.

„Постојећи Центар има дугу традицију, која је нажалост прекинута. Његова ревитализација биће регионални покретач развоја пољопривреде и имаће велики значај, посебно у руралним подручјима“, истакао је министар Шаровић.

Рад центра првенствено ће бити фокусиран па повећање обима производње сјемена, као што је кромпир а чији ресурси и потенцијали за извоз су велики, речено је на састанку. У том контексту веома је значаја подршка Националног института за пољопривредна истраживања Чилеа, који има велика искуства у овој врсти дјелатности.

Центар за унапређење пољопривреде у брдско – планинском подручју Соколац, заједнички је пројекат Министарства спољне трговине и економских односа, Министарства пољопривреде РС, Општине Соколац, научно-истраживачко компоненте Универзитета Источно Сарајево и Пољопривредног института РС.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Драган

26.09.2017 15:32

То је онај центар што су Чоловићи,Којићи и Нерћи покушали присвојити за безначајан износ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

26.09.2017 15:33

Ово је прави и једини пројекат у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђука

26.09.2017 15:35

Да не би Општине 600 дулума и објекти припали би тајкунима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Икс Окс

26.09.2017 19:24

Искрено ме фацинира колик овај Саровиц сваки дан ствари уради. Капа доле. А да смо јос слозни колико нисмо, сви би били срецнији.

ОДГОВОРИТЕ