Продао фотељу у добротворне сврхе

Фотеља предсједника Скупштине града Јагодина Драгана Марковића Палме продата је на данашњој лицитацији за 2. 500 евра, односно за 500 евра више од почетне цијене, док је осталих седам фотеља функционера продато за 1. 050 евра.

Србија 26.09.2017 | 16:15
Продао фотељу у добротворне сврхе
Укупно је прикупљено 9.850 евра, а новац ће добити социјално угрожене породице са троје и више дјеце.

Фотељу Драгана Марковића Палме купило је предузеће „Алфа“ из Јагодине.

„Подржали смо ову акцију зато што је хуманитарног карактера и зато што знамо да ће средства добити породице којима је то најпотребније“, рекао је Јовица Станковић из предузећа „Алфа“.



Станковић је истакао да ће фотељу ставити у канцеларију предузећа.

Фотеље градоначелника Јагодине, замјеника градоначелника и замјеника предсједника Скупштине града, чија је почетна цијена била 900 евра, продате су за 1.050 евра.

За толико су продате и четири фотеље функционера из сале за засједање Скупштине града. Купили су их привредници из Јагодине.



Након јавног надметања Драган Марковић Палма је рекао да ће око 60 социјално угрожених породица са више дјеце добити око 150 евра.

„На идеју о продаји фотеља сам дошао јер сматрам да градоначелници и предсједници скупштина у Србији не треба да сједе на фотељи већ на хоклици јер народ не гласа политичаре да би они сјели на фотељу. То није њихова дедовина“, сматра Марковић.

Предсједник Скупштине града је нагласио да би волио да његов примјер слиједе и функционери из осталих градова. „Ми смо купили дрвене хоклице које коштају 1.700 динара. Набавна цијена моје фотеље је била 300 евра а продата је за 2.500 евра. Стално ћемо тако нешто да купујемо по нижој цијени а да продајемо по већој и да новац иду у хуманитарне сврхе“, рекао је Марковић.



Објаснио је и да његов позив не важи за предсједника државе, премијера и министре јер они стално имају госте из иностранства.

„Јагодина никад није купила нешто што је луксуз. Од 2004. године нисмо купили ни један ауто, а општинска возила користе грађани када иду на лијечење у клиничке центре“, рекао је Марковић.

Након обраћања, Марковић је повео новинаре у његов кабинет гдје је показао своју дрвену хоклицу на којој ће убудуће сједити. „Ово је дрвена хоклица која на селу служи за мужу крава. Ја сам рођен на селу, живим на селу и разликујем се од неких политичара који су рођени у лифту и не знају шта значи када немаш.“

Марковић је на питање новинара колико је хоклица неудобнија од фотеље, рекао да му је хоклица удобнија од фотеље зато што је испунио циљ, а то је да социјално угрожене породице добију неопходну помоћ.

Извор: РТС
Фото: Тањуг

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Киро

26.09.2017 14:26

Мало је смијесан са том хоклицом,али је далеко испред осталих насих политицара,посебно наси из РС.Не мислим само на ову стедњу,вец на способност да наде инвеститоре.И колико је фокусиран на то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Село

26.09.2017 14:59

пример за политицаре у реп. српској.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

26.09.2017 15:01

ништа он није бољи од додика погледајте колко мученика чека пред његовом одајом за милостињу његова прича је супља

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни ДЈордје

26.09.2017 16:03

Свака му цаст. Треба кренути од хоклице па ако народ казе да је заслузио бољу столицу ,купити.Мислим у Српској.

ОДГОВОРИТЕ