Prodao fotelju u dobrotvorne svrhe

Fotelja predsjednika Skupštine grada Jagodina Dragana Markovića Palme prodata je na današnjoj licitaciji za 2. 500 evra, odnosno za 500 evra više od početne cijene, dok je ostalih sedam fotelja funkcionera prodato za 1. 050 evra.

Srbija 26.09.2017 | 16:15
Prodao fotelju u dobrotvorne svrhe
Ukupno je prikupljeno 9.850 evra, a novac će dobiti socijalno ugrožene porodice sa troje i više djece.

Fotelju Dragana Markovića Palme kupilo je preduzeće „Alfa“ iz Jagodine.

„Podržali smo ovu akciju zato što je humanitarnog karaktera i zato što znamo da će sredstva dobiti porodice kojima je to najpotrebnije“, rekao je Jovica Stanković iz preduzeća „Alfa“.Stanković je istakao da će fotelju staviti u kancelariju preduzeća.

Fotelje gradonačelnika Jagodine, zamjenika gradonačelnika i zamjenika predsjednika Skupštine grada, čija je početna cijena bila 900 evra, prodate su za 1.050 evra.

Za toliko su prodate i četiri fotelje funkcionera iz sale za zasjedanje Skupštine grada. Kupili su ih privrednici iz Jagodine.Nakon javnog nadmetanja Dragan Marković Palma je rekao da će oko 60 socijalno ugroženih porodica sa više djece dobiti oko 150 evra.

„Na ideju o prodaji fotelja sam došao jer smatram da gradonačelnici i predsjednici skupština u Srbiji ne treba da sjede na fotelji već na hoklici jer narod ne glasa političare da bi oni sjeli na fotelju. To nije njihova dedovina“, smatra Marković.

Predsjednik Skupštine grada je naglasio da bi volio da njegov primjer slijede i funkcioneri iz ostalih gradova. „Mi smo kupili drvene hoklice koje koštaju 1.700 dinara. Nabavna cijena moje fotelje je bila 300 evra a prodata je za 2.500 evra. Stalno ćemo tako nešto da kupujemo po nižoj cijeni a da prodajemo po većoj i da novac idu u humanitarne svrhe“, rekao je Marković.Objasnio je i da njegov poziv ne važi za predsjednika države, premijera i ministre jer oni stalno imaju goste iz inostranstva.

„Jagodina nikad nije kupila nešto što je luksuz. Od 2004. godine nismo kupili ni jedan auto, a opštinska vozila koriste građani kada idu na liječenje u kliničke centre“, rekao je Marković.

Nakon obraćanja, Marković je poveo novinare u njegov kabinet gdje je pokazao svoju drvenu hoklicu na kojoj će ubuduće sjediti. „Ovo je drvena hoklica koja na selu služi za mužu krava. Ja sam rođen na selu, živim na selu i razlikujem se od nekih političara koji su rođeni u liftu i ne znaju šta znači kada nemaš.“

Marković je na pitanje novinara koliko je hoklica neudobnija od fotelje, rekao da mu je hoklica udobnija od fotelje zato što je ispunio cilj, a to je da socijalno ugrožene porodice dobiju neophodnu pomoć.

Izvor: RTS
Foto: Tanjug

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kiro

26.09.2017 16:26

Malo je smijesan sa tom hoklicom,ali je daleko ispred ostalih nasih politicara,posebno nasi iz RS.Ne mislim samo na ovu stednju,vec na sposobnost da nade investitore.I koliko je fokusiran na to.

ODGOVORITE
Name

Selo

26.09.2017 16:59

primer za politicare u rep. srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Joja

26.09.2017 17:01

ništa on nije bolji od dodika pogledajte kolko mučenika čeka pred njegovom odajom za milostinju njegova priča je suplja

ODGOVORITE
Name

Crni DJordje

26.09.2017 18:03

Svaka mu cast. Treba krenuti od hoklice pa ako narod kaze da je zasluzio bolju stolicu ,kupiti.Mislim u Srpskoj.

ODGOVORITE