Ердоган: Пријети етнички сукоб

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоган упозорио на опасност од "етничког и вјерског сукоба" уколико ирачки Курдистан проведе свој пројекат о независности.

Свијет 26.09.2017 | 15:26
Ердоган: Пријети етнички сукоб
"Ако (лидер ирачких Курда Масуд) Барзани и регионална влада Курдистана не исправе брзо ову грешку, онда ц́е они нечасно ући у историју због тога што су регион гурнули у етнички и вјерски рат", рекао је Ердоган.

Гласање у провинцијама ирачког Курдистана и на спорним територијама на које полажу право и Багдад и курдске власти одржано је јуче упркос упозорењима Багдада, али и Уједињених нација, САД, Турске и Ирана да ће референдум изазвати тензије у региону и да ће скренути пажњу с борбе против Исламске државе.

Курди су доминантно становништво на југоистоку Турске, сјеверу Сирије, сјеверу Ирака и сјеверозападу Ирана. Те четири области чине регион Курдистана.

Ирачки дио Курдистана, на сјеверу, има аутономију од 1991. године.

Извор: Агенције

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мрцевци

26.09.2017 13:36

МА КОЈИ ВАМ ЈЕ СВИМА САМО ПРИЈЕТИТЕ А СТА НАРОД КАЗЕ ЗА ТО ВАСЕ КУРЦЕЊЕ СА РАТОВИМА ВИ БИ СВИ РАТОВАЛИ ИЗ СВОЈИХ УДОБНИХ ФОТЕЉА А НАРОД ДА ГИНЕ .НИЈЕ БИТНА НАЦИЈА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад мозе Косово

26.09.2017 13:51

Кад мозе Косово,а сто не мозе Курдистан.Ста је разлика.Осим у цеифу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

26.09.2017 15:12

Сваки народ заслужује да има државу и да одлучује о својој судбини. Не видим зашто ово не би важило и за Курде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.09.2017 15:58

Геније сад кад си се мало извукао испод јоргана у том свом цумезу да написес тај паметни цитат поново се опет покриј јорганом преко главе и смисли нам јос несто паметно.Сваки нобеловац би ти завидио кад процита сваку твоју паметну глупост.Хахахахаха...

Name

Драган

26.09.2017 18:33

Дајте таблетицу овом шпијунчићу који прати људе по порталима. Јадан начин да се зарађује за живот, али жбирчићи као нижи облик живота не могу даље да добаце. Ретардињо, само настави, заради за леба, кад ти Бог није дао мозга да радиш нешто корисно.

Name

Агресија,а Нигдје Агресора

26.09.2017 19:46

Драги госпон Ердоган зар ви мислите да сте несто бољи од ових Југославенских племена.

ОДГОВОРИТЕ