Састанак о афери "прислушкивање"

У Сарајеву је одржан састанак директора Обавјештајно-безбједносне  агенције БиХ и Безбједносно-обавјештајне агенције Хрватске Османа Мехмедагића и Даниела Маркића, након медијске афере о наводном прислушкивању званичника Хрватске.

Република Српска 26.09.2017 | 14:49
Састанак о афери "прислушкивање"
Директори двије агенције одржали су састанак у згради Федералне управе полиције која се налази насупрот Амбасаде Хрватске у Босни и Херцеговини.



Директори обавјештајних агенција нису хтјели давати изјаве, наводећи да ће се огласити саопштењем.

Мектић: Медијски спин

Министар безбједности Босне и Херцеговине Драган Мектић казао је данас да су цијелу аферу фабриковали медији.

"Није било незаконитог дјеловања обавјештајних служби Хрватске и Босне и Херцеговине закључено је на састанку шефова двије службе", казао је Мектић.



Састанку челних двије агенције Даниела Маркића и Османа Мехмедагића претходио је састанак Извршно-обавјештајног одбора и директора ОСА-е који требао да заузме став о оптужбама о наводном прислушкивању хрватских дужносника и привредника.



Овај Одбор чине предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и његови замјеници Мирко Шаровић и Вјекослав Беванда.

"Нисмо шпијунирали, прислушкивали или било какве обавјештајне радње проводили изван граница Босне и Херцеговине. Афера прислушкивања је измишљена прича, као одговор одређених група које су нелегално покушале овладати битним економских капацитетима унутар БиХ", изјавио је Мектић.

Извор: Н1.инфо

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Роспyа

26.09.2017 13:28

Ма хајде више почните спашават народ глади, биједе, туге.... ајој!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ОСА

26.09.2017 13:29

Хрватици помислили да могу као са Милорадом (предао им документе које су хтјели)... ипак су се мало прецјенили...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

27.09.2017 16:12

То мектиц мислио да мозе ал у ствари КО зна за кога ради прислускује све србију ево хрватску тај ради за крупну рибу исил или тако несто

Name

К0КАЦ

26.09.2017 14:35

ОСМИЦА КРАЉ

ОДГОВОРИТЕ