Sastanak o aferi "prisluškivanje"

U Sarajevu je održan sastanak direktora Obavještajno-bezbjednosne  agencije BiH i Bezbjednosno-obavještajne agencije Hrvatske Osmana Mehmedagića i Daniela Markića, nakon medijske afere o navodnom prisluškivanju zvaničnika Hrvatske.

Republika Srpska 26.09.2017 | 14:49
Sastanak o aferi "prisluškivanje"
Direktori dvije agencije održali su sastanak u zgradi Federalne uprave policije koja se nalazi nasuprot Ambasade Hrvatske u Bosni i Hercegovini.



Direktori obavještajnih agencija nisu htjeli davati izjave, navodeći da će se oglasiti saopštenjem.

Mektić: Medijski spin

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić kazao je danas da su cijelu aferu fabrikovali mediji.

"Nije bilo nezakonitog djelovanja obavještajnih službi Hrvatske i Bosne i Hercegovine zaključeno je na sastanku šefova dvije službe", kazao je Mektić.



Sastanku čelnih dvije agencije Daniela Markića i Osmana Mehmedagića prethodio je sastanak Izvršno-obavještajnog odbora i direktora OSA-e koji trebao da zauzme stav o optužbama o navodnom prisluškivanju hrvatskih dužnosnika i privrednika.



Ovaj Odbor čine predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i njegovi zamjenici Mirko Šarović i Vjekoslav Bevanda.

"Nismo špijunirali, prisluškivali ili bilo kakve obavještajne radnje provodili izvan granica Bosne i Hercegovine. Afera prisluškivanja je izmišljena priča, kao odgovor određenih grupa koje su nelegalno pokušale ovladati bitnim ekonomskih kapacitetima unutar BiH", izjavio je Mektić.

Izvor: N1.info

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Rospya

26.09.2017 13:28

Ma hajde više počnite spašavat narod gladi, bijede, tuge.... ajoj!

ODGOVORITE
Name

OSA

26.09.2017 13:29

Hrvatici pomislili da mogu kao sa Miloradom (predao im dokumente koje su htjeli)... ipak su se malo precjenili...

ODGOVORITE
Name

Re

27.09.2017 16:12

To mektic mislio da moze al u stvari KO zna za koga radi prisluskuje sve srbiju evo hrvatsku taj radi za krupnu ribu isil ili tako nesto

Name

K0KAC

26.09.2017 14:35

OSMICA KRALJ

ODGOVORITE